Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Забудьте про ці місця: де категорично не можна купувати червону ікру

Розповідаємо, як на святковий новорічний стіл точно не купити фальсифікат червоної ікри

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Існують місця, де краще не купувати червону ікру

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Перед новорічними святами, як правило, активізують шахраї, які можуть "кинути" українців на гроші та продати неякісний товар. Зокрема, це стосується й червоної ікри, без якої важко уявити святковий стіл. Однак, купуючи цей продукт в різних торгових точках, не можна бути на 100% впевненим у її якості.

Сайт Pro Гроші розповідає, де категорично не можна купувати червону ікру.

Інтернет-магазини


Купуючи червону ікру на деяких онлайн-платформах, дуже легко в результаті отримати фальсифікат. Зазвичай, такі сайти вдало маніпулюють покупцями, пропонуючи вигідні ціни або якісь акційні пропозиції на такий товар.

Наприклад, якщо 100 грамів червоної ікри в ритейлі коштуватиме від 170-200 гривень, то такі інтернет-магазини продаватимуть продукт за значно нижчою ціною, десь 120-150 гривень. Тобто, побачивши вигіднішу пропозицію, покупці обиратимуть місце "де дешевше".

Також під час покупки варто звернути увагу й на різні акційні пропозиції, оскільки часто шахраї не знижують вартість товару, а пропонують купити, наприклад, дві банки ікри та отримати третю в подарунок.

Як правило, покупці, які "ведуться" на такі хитрощі, в результаті отримують неякісний або прострочений товар. Тому купувати червону ікру для новорічного столу "у сліпу" точно не варто.

Ринки


Натрапити на фальсифікат покупці можуть навіть на ринку, де часто купують інші харчові продукти та впевнені в їх якості. Річ у тім, що перед святами на ринках часто з'являються невідомі точки продажу, де можна придбати неякісну червону ікру.

Тому важливо розуміти, як відрізнити фальсифікат від натурального продукту, аби не потрапити "на гачок" недобросовісних продавців та не зіпсувати святкування.

Як самостійно перевірити якість червоної ікри


Обираючи червону ікру важливо звертати увагу на певні важливі критерії, які визначають її якість, а саме:

  • запах;
  • зовнішній вигляд;
  • консистенція.

Під час вживання фальсифікат продукту прилипає до зубів та за консистенцією схожий на желейні цукерки. При цьому оболонка натуральної червоної ікри має тріскатися у роті, а її вміст просто витікати.

Щодо аромату справжньої ікри, то покупці мають відчувати свіжий морський запах, якщо ж він дуже зовсім інакшим, то, скоріш за все, людині хочуть продати підробку.

За зовнішнім виглядом продукту також можна зрозуміти, чи не намагаються продавці вас обманути. Натуральна червона ікра не має бути однакового відтінку та розміру, адже це свідчитиме про її штучне походження.

Раніше ми розповідали, скільки коштує ікра лосося, горбуші та осетра в супермаркетах перед новорічними святами. Також ми писали, скільки коштує 500 грамів чорної ікри в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.