Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Абоненти Київстару знову зі зв'язком: в яких містах працює мережа

Розповідаємо, в яких регіонах України абоненти Київстару знову можуть користуватися зв'язком та як він працює

Фото: Київстар/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В українців почав з'являтися зв'язок у мережі Київстару

Фото: Київстар/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У вівторок, 12 грудня, на українського мобільного оператора Київстар" була здійснена потужна хакерська атака, внаслідок якої тисячі абонентів залишилися без зв'язку та мобільного інтернету. Такою ситуація залишалася понад добу, однак вже ввечері 13 грудня в деяких містах України зв'язок почав поновлюватися.

Редакція Pro Гроші опитала кількох абонентів Київстару та дізналася, де українці знову можуть дзвонити.

Ввечері 13 грудня деякі абоненти Київстару вже почали спостерігати відновлення зв'язку, але неповноцінного. Більшість користувачів поки що мають змогу здійснювати дзвінки, та не мають доступу до мобільного інтернету.

Дехто, навпаки, каже, що мережа запрацювала повністю, тому деякі абоненти отримали доступ до усіх послуг мобільного оператора.

Загалом, зв'язок частково з'явився в таких містах:

  • деяких районах Києва;
  • Вінниці;
  • Івано-Франківську;
  • Львові;
  • Кропивницькому;
  • Дніпрі.

Однак, навіть попри таке поступове відновлення, більшість абонентів все ще знаходяться поза зоною досяжності, а фахівці компанії продовжують працювати над тим, аби забезпечити безперебійну та повноцінну роботу мережі.

Компенсація для абонентів Київстару

За словами директорки з корпоративних комунікацій компанії Анни Захараш, для усунення наслідків хакерської атаки були залучені також представники правоохоронних органів та спеціальних державних служб.

Вона також додала, що Київстар надасть своїм абонентам компенсацію, оскільки вони понад добу не мали змоги скористатися усіма сервісами оператора.

В яких сферах діяльності ще відбувся збій

Через збій роботи Київстару певним чином постраждали також лінії вуличного освітлення у Львові, Сумах, Чернівцях та Рівному, тому представники комунальних підприємств відключають лінії в ручному режимі.

Також проблеми через хакерську виникли:

  • з безготівковою оплатою проїзду в громадському транспорті;
  • з роботою сирен;
  • з труднощами доступу до контакт-центрів ДТЕК;
  • з роботою частини терміналів та банкоматів ПриватБанку.

Багато українців під час відсутності зв'язку не мали змоги здійснити безготівкову оплату під час покупки в магазинах або в терміналах самообслуговування.

Раніше ми розповідали, чому для абонентів Київстару недоступний нацроумінг. Також ми писали, хто стоїть за кібератакою на Київстар.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.