Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Ціни виросли: скільки коштує відправити посилку до Польщі та як це зробити

Користуючись послугами офіційного перевізника, можна бути впевненим у безпечному сервісі та не хвилюватися за цілісність посилки

Фото: УНІАН, Pexels, Нова пошта/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Ціни на доставку посилок Новою поштою в Польщу

Фото: УНІАН, Pexels, Нова пошта/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Чимало українців переїхали у Польщу, тікаючи від повномасштабної війни. Хтось жив там до початку російського вторгнення, тож тепер сусідня держава стала однією з лідерів за кількістю наших громадян. Часто трапляється, що необхідно відправити посилку родичам або друзям за кордон. Найкращий варіант – користуватися послугами офіційної компанії, яка візьме відповідальність за збереження вантажу. Такий сервіс пропонує Нова пошта.

Про це йдеться на сайті поштового оператора.

Відправити посилку можна у відділення Nova Post або поштомат, а також на конкретну адресу. Кур’єрська доставка потребує додаткової оплати: 100 грн за вантаж до 30 кг, 250 грн – за пакунок від 30 до 50 кг. Що стосується стандартних тарифів Нової пошти, то вони розраховуються за кілограми, але не враховують можливі митні платежі.

Тож ціни на доставку в Польщу такі:

  • до 1 кг – 300 грн;
  • до 2 кг – 350 грн;
  • до 10 кг – 500 грн;
  • до 30 кг – 700 грн.

Зауважимо, ще наприкінці 2023 року вартість послуги була меншою. Наприклад, відправлення вагою до 10 кг коштувало 350 грн. Плюс за кожен додатковий кілограм, якщо загальна маса вантажу перевищує 30 кг, треба доплатити 40 грн. А кілька місяців тому – 25 грн.

Як оформити відправлення Новою поштою

Необхідно відвідати найближче відділення компанії та віддати співробітнику посилку для огляду вмісту. Під час реєстрації від клієнта потребують вказати ім’я та прізвище латиницею, номер мобільного, електронну пошту, адресу фактичного проживання. Такі ж персональні дані будуть уточнені стосовно отримувача.

Наостанок залишиться вказати тип доставки: у відділення, поштомат чи на конкретну адресу. Опісля треба заплатити за відправлення, яке надійде в Польщу орієнтовно за три робочі дні.

Існує альтернативний варіант надіслати вантаж у сусідню країну – звернутися до водія пасажирського автобуса з проханням передати пакунок на вокзалі за вимогою. Вартість може відрізнятися від тарифів поштових компаній у бік зменшення, але такий спосіб має деякі недоліки.

По-перше, неможливо отримати речі під двері, як у випадку з кур’єром. Доведеться погодитися на конкретне місце, вказане водієм автобуса. По-друге, він не бере на себе відповідальність за цілісність вантажу. А перевагою користування пасажирськими перевезеннями є швидкість доставки. Плюс немає потреби оформлювати документи, що сильно економить час.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Нова пошта підготувала українцям чергові нововведення і розповідав, як зміниться відправка посилок. Також ми повідомляли, що українці можуть безоплатно отримати картку ПриватБанку Новою поштою.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.