Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Знають далеко не всі: як забрати посилку з поштомату, якщо зник мобільний інтернет

Практика показала, що українці можуть несподівано залишитися без інтернету і зв’язку, це стане перешкодою для отримання посилки

Фото: Нова пошта/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть скористатися поштоматом Нової пошти без інтернету на смартфоні

Фото: Нова пошта/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Нещодавно мільйони українців залишилися без мобільного зв’язку, коли на Київстар здійснили масштабну кібератаку. Тоді люди втратили можливість користуватися послугами пошти, оскільки не могли отримувати повідомлення. Але далеко не всі клієнти Нової пошти знають, що існує можливість забрати посилку з поштомату навіть без інтернету.

Про корисний лайфхак розповіла пресслужба компанії на офіційному сайті.

Поштомати працюють на видачу в умовах повної відсутності зв'язку та мобільного інтернету. Треба лише заздалегідь підготуватися і завантажити дані на пристрій. Щоб повторно не опинитися у ситуації, коли мережа відсутня, а посилка чекає на отримання, слід здійснити певний алгоритм дій:

  • знайти місце з Wi-Fi та відкрити додаток Нової пошти;
  • створити нову електронну накладну, якщо хочете здійснити відправку, чи обрати вже існуючу, щоб забрати річ;
  • оплатити надіслану посилку;
  • не закривати мобільний застосунок.

Саме від останнього пункту залежить, чи вдасться успішно забрати вантаж з поштомату без інтернету на смартфоні. Здійснивши ці кроки, можна прямувати до місця отримання. Підійшовши до поштомату, увімкніть Bluetooth і зачекайте, поки телефон з’єднається з коміркою. Далі можете її відкрити, але не забудьте після цього підтвердити дії в застосунку.

Варто зауважити, що нова накладна на відправлення буде анульована системою автоматично в разі відсутності посилки в поштоматі протягом доби після створення документу.

Як працюватиме Нова пошта у святкові дні

Деякі заклади змінюють традиційний графік роботи з огляду на різдвяно-новорічні свята. Щоправда, в умовах воєнного стану обов’язкові вихідні скасовані, тож всі свята є робочими, якщо випадають на будні. Втім Нова пошта повідомила, що трохи скоригувала свій графік.

У неділю, 31 грудня, компанія працюватиме як зазвичай. Більшість відділень будуть відкритими з 9 години ранку до 5 години вечора. Тому намагайтеся скористатися послугами поштового оператора заздалегідь, аби встигнути відправити чи забрати посилку до закриття.

1 січня 2024 року випадає на понеділок, але Нова пошти зробила цей день повноцінним вихідним для всіх співробітників. Тому українці зможуть відвідати відділення вже з вівторка. До речі, Укрпошта також оголосила про вихідний в перший день нового року, тому всі сервіси будуть недоступні користувачам.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Нова пошта посилила контроль за деякими клієнтами. Також ми повідомляли, що європейський тур Нової пошти продовжується та розповідали, в якій країні тепер доступні послуги компанії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.