Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Київстар частково поновив роботу: коли нарешті запрацюють всі послуги

У компанії обіцяють поновити роботу всіх послуг протягом 13 грудня, а також надати клієнтам компенсації через незручності

Фото: Київстар, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Поновити всі послуги Київстар обіцяє протягом 13 грудня

Фото: Київстар, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Компанії Київстар вдалося частково поновити роботу послуг. Остаточно завершити роботи обіцяють протягом 13 грудня 2023 року.

Про це йдеться в повідомленні компанії у соцмережі.

"Зараз спеціалісти компанії працюють над відновленням інших послуг і зроблять все можливе, аби остаточно завершити цю роботу протягом 13 грудня 2023 року. Відновлення сервісів може відбуватись поступово, про що ми повідомлятимемо додатково", – йдеться у заяві.

У Київстарі обіцяють "бонуси" для усіх абонентів та корпоративних клієнтів. Зокрема, вони отримають компенсації після стабілізації роботи мережі через хакерську атаку.

Хакерська атака на Київстар

Як ми вже розповідали, хакерська атака на компанію Київстар, яка відбулась 12 грудня, призвела до втрати мобільного зв'язку. Також ситуація негативно вплинула на інші структури й підприємства, які забезпечують життєдіяльність нашої держави.

Як відомо, 12 грудня виникли такі неочікувані проблеми:

  • вуличне освітлення в багатьох містах довелося вимикати вручну через відсутність зв’язку з обладнанням;
  • оплата проїзду в громадському транспорті через валідатори не здійснюється;
  • у Сумах перестала працювати система оповіщення під час повітряної тривоги, тому ці обов’язки довелося передати патрульній поліції та співробітникам ДСНС;
  • термінали та банкомати, які працюють на мобільних картках Київстару, тимчасово вийшли з ладу;
  • оплата товарів і послуг безготівковим способом можлива, але в обмеженому варіанті;
  • номери гарячих ліній багатьох компаній стали недоступними, клієнтів просять користуватися альтернативними джерелами зв’язку.

Що кажуть експерти

Водночас фахівець зі зв'язку Сергій Флеш зазначив, що такого масштабного збою, який стався у вівторок, 12 грудня, не спостерігалося за всю історію існування мобільного зв'язку, і йдеться не лише про Україну.

Він також пояснив, з якими ще проблемами можуть стикнутися українці:

  • інші оператори взяли на себе значне навантаження у вигляді трафіку, тому у Lifecell та Vodafone може бути зайнята мережа;
  • термінали поповнення, самообслуговування та платіжні термінали, які встановлені у магазинах, можуть не працювати, якщо в них встановлені SIM-картки Київстару.

Фахівець зі зв'язку закликав абонентів фільтрувати інформацію та бути впевненими, що навіть найближчим часом ані робота іншого зв'язку, ані робота банківських установ не припиниться.

Раніше ми розповідали, що абоненти інших мобільних операторів також постраждали внаслідок масштабного збою. Також ми писали, на які сфери діяльності вплинула хакерська атака 12 грудня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.