Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Проблеми не лише у Київстару: абоненти Vodafone також постраждали через збій

Мобільні оператори України 12 грудня стикнулися з масштабним збоєм роботи мереж

Фото: Pexels, Vodafone/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Ще один мобільний оператор стикнувся з проблемами

Фото: Pexels, Vodafone/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Через масштабний збій, з яким стикнулися абоненти мобільного оператора "Київстар", про певні проблеми оголосили також й інші оператори. Навантаження на інші мережі спровокувало певні затримки роботи мобільного додатку Vodafone та зарахування коштів на рахунок.

Про це повідомляє пресслужба мобільного оператора Vodafone у Facebook.

Як зазначили в компанії, кол-центри Vodafone приймають велику кількість звернень від абонентів Київстару щодо підключення послуги національного роумінгу. Однак доступна ця послуга наразі не для усіх користувачів.

"З нашого боку послуга працює коректно. Принаймні бачимо абонентів Lifecell, зареєстрованих у нашій мережі за допомогою послуги національного роумінгу. Також абоненти Vodafone можуть реєструватися в мережі іншого оператора, наразі це лише Lifecell", – йдеться у повідомленні.

Користувачі мобільного додатку Vodafone 12 грудня також стикнулися з певними проблемами. Абоненти не можуть зайти в особистий кабінет додатка, їм висвічується повідомлення про проведення технічних робіт, однак оператор про це не повідомляв заздалегідь.

Також у компанії попередили, що через сплеск трафіку та збільшення навантаження на платіжні системи абоненти Vodafone можуть стикатися із можливими затримками зарахуванням грошей на мобільний рахунок.

Абонентів мобільного оператора Lifecell також можуть торкнутися певні проблеми. Йдеться про труднощі із поповненням мобільного рахунку, активацією нових користувачів та роботою офіційного сайту оператора або мобільного додатку.

Що ще не працює через збій у Київстарі

Масштабний збій роботи мобільного оператора також вплинув й на лінії вуличного освітлення у Львові, Сумах, Чернівцях і Рівному. Там представники комунальних підприємств відключають лінії в ручному режимі. Українців попередили, що через це тривалість аварійних робіт може збільшитися.

Загалом проблеми також спостерігаються:

  • з безготівковою оплатою проїзду в громадському транспорті;
  • з роботою сирен;
  • з труднощами доступу до контакт-центрів ДТЕК.

Також у ПриватБанку попередили клієнтів, що збій у Київстарі може викликати проблеми в роботі частини терміналів та банкоматів, оскільки деякі установки працюють на мобільних картках.

Наразі українцям потрібно бути обережними під час оплати товарів та послуг безготівковим способом, адже через відсутність мережі можуть виникнути неприємні ситуації.

Раніше ми розповідали, що для абонентів Київстару став недоступним нацроумінг. Також ми писали, чому тисячі абонентів Київстару залишились без звʼязку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.