Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Коли абоненти Київстару знову зможуть дзвонити – експерт назвав терміни

Збій, який стався в мережі Київстару, є наймасштабнішим в історії мобільного зв'язку

Фото: Київстар/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Мінімум добу абоненти Київстару можуть знаходитися без зв'язку

Фото: Київстар/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Протягом усього дня, 12 грудня, абоненти Київстару знаходяться без зв'язку та мобільного інтернету. Масштабний збій стався через потужну хакерську атаку, яка спровокувала певні проблеми в роботі інших мереж та сфер діяльності.

Про це повідомив фахівець зі зв'язку Сергій Флеш у своєму Telegram-каналі.

За його словами, такого масштабного збою, який стався у вівторок, 12 грудня, не спостерігалося за всю історію існування мобільного зв'язку, і йдеться не лише про Україну.

"Моя оцінка виправлення ситуації – доба. Але це за хорошого прогнозу", – зазначив фахівець.

Він також пояснив, з якими ще проблемами можуть стикнутися українці, а саме:

  • інші оператори взяли на себе значне навантаження у вигляді трафіку, тому у Lifecell та Vodafone може бути зайнята мережа;
  • термінали поповнення, самообслуговування та платіжні термінали, які встановлені у магазинах, можуть не працювати, якщо в них встановлені SIM-картки Київстару.

Фахівець зі зв'язку закликав абонентів фільтрувати інформацію та бути впевненими, що навіть найближчим часом ані робота іншого зв'язку, ані робота банківських установ не припиниться.

Компенсація від Київстару

Директорка з корпоративних комунікацій компанії Анна Захараш заявила, що фахівці компанії наразі працюють над усуненням наслідків кібератаки на мережу мобільного оператора. Після цього Київстар обов’язково надасть компенсацію абонентам, які не мали зв'язку або не могли скористатися сервісами оператора.

Через збій у Київстарі тимчасово змінили правила користування терміналами

Керівництво компанії EasyPay тимчасово змінило правила користування терміналами, аби допомогти громадянам, у яких можуть виникнути проблеми з оплатою через масштабний збій у мережі Київстар.

Для того, аби поповнити мобільний рахунок, переказати кошти за реквізитами, оплатити комунальні послуги або кредит, потрібно лише внести готівку до термінала. Однак, для цього користувачам потрібно пройти верифікацію за допомогою OTP-пароля, який надходить на мобільний телефон клієнта.

Після того, як тисячі абонентів Київстару залишилися без зв'язку та мобільного інтернету, компанія вирішила тимчасово скасувати необхідність застосування такого пароля, оскільки не у всіх громадян є можливість здійснити безготівкову оплату.

Раніше ми розповідали, що абоненти інших мобільних операторів також постраждали внаслідок масштабного збою. Також ми писали, на які сфери діяльності вплинула хакерська атака 12 грудня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.