Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Київстар почав відновлювати мобільний інтернет – він з’явився в деяких областях

Компанія не може повідомити точні локації, враховуючи потенційну загрозу, але поступово відновлює роботу мережі

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні з'явився новий спосіб шахрайства, пов'язаний з посилками

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В деяких областях України абонентам Київстару вже повернули доступ до 4G. Компанія продовжує відновлювати послуги та здійснювати підключення, але не може повідомити нашим громадянам точні локації. Необхідно самостійно перевірити наявність мережі.

Про це розповідала пресслужба мобільного оператора в Facebook.

LTE – це стандарт бездротового широкосмугового доступу 4G, який використовується на смартфонах. Як зауважували представники компанії раніше, мобільний інтернет будуть повертати абонентам після відновлення зв’язку.

"Ця хакерська атака перетворилась в багатогодинний марафон роботи. Але наша мережа відновлюється після масштабної кібератаки. І нарешті ми можемо сказати, що LTE працює в низці областей!", – повідомили в Київстарі.

Процедура триває, і наразі немає точного прогнозу, коли інтернет з’явиться по всій Україні. Компанія не може дати точну інформацію, які області першими отримали доступ до LTE, враховуючи потенційну небезпеку. Адже хакери також слідкують за ситуацією та можуть завдати повторного удару.

Загалом 14 грудня спеціалістам вдалося здійснити майже неможливе:

  • відновити міжнародний голосовий роумінг;
  • усунути проблему з обривами дзвінків;
  • майже на 100% повернути послугу "Домашнього Інтернету";
  • стабілізувати зв'язок у Києві.

Також відомо, що приблизно 95% базових станцій мобільного зв’язку на підконтрольній території держави функціонують. Передача даних повноцінно відновиться вже найближчим часом, адже фахівці безперервно трудяться над цим завданням, аби не залишати абонентів без мережі ще довше.

Що рекомендують зробити клієнтам Київстару

Співзасновник компанії Cyber Unit Technologies Єгор Аушев порадив українців не баритися і замінити всі паролі на мобільному телефоні. Таку процедуру взагалі потрібно виконувати регулярно, хоча б раз на три місяці. А з огляду на серйозну кібератаку можуть виникнути потенційні проблеми з крадіжками персональних даних.

"Якщо відбувається те, чого ви не розумієте, не зайвим буде змінити паролі на тих ресурсах, якими ви користуєтеся. Регулярно відбуваються крадіжки даних. Ми перебуваємо в стані війни, кібервійни зокрема", – пояснив фахівець.

Від цього кроку залежить не лише особиста безпека, але й захист інших громадян України, особливо військовослужбовців. Якщо гаджет зламають, зловмисники можуть отримати доступ до великої кількості даних, наприклад, місця перебування захисників. Адже в соціальних мережах люди тримають чималі обсяги важливої інформації, яку легко використати проти них.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чому для абонентів Київстару недоступний нацроумінг. Також ми повідомляли, що Київстар частково поновив роботу і розповідали, коли нарешті запрацюють всі послуги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.