Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Бізнесу виплатять 2 500 євро на розвиток: як отримати гроші

Програму реалізують для допомоги компаніям вийти на ринок Європейського Союзу та представити себе потенційним партнерам

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українські компанії отримують гранти на участь у міжнародних заходах

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні започаткували новий грантовий проєкт UkraineReady4EU для компаній малого та середнього бізнесу. Мета – допомогти підприємцям реалізуватися на ринку ЄС. Для цього виділять 3,75 млн євро.

Деталі повідомили на порталі Дія.Бізнес.

Щоб почати успішну співпрацю з європейськими партнерами, необхідно презентувати свій бізнес на міжнародному ринку та провести зустрічі з іншими компаніями. Тож українські МСП отримають ваучери в розмірі до 2 500 євро, аби відвідати спеціалізовані заходи та налагодити зв’язки з іноземними підприємцями.

Кошти потрібно витратити лише на потреби, пов’язані з подорожжю, наприклад:

  • виїзд за кордон і проживання;
  • квитки на спеціалізовані виставки, ярмарки, роуд-шоу;
  • оренду виставкового стенду, його оформлення;
  • послуги супроводу та перекладу під час бізнес-місії;
  • друк рекламних матеріалів про компанію;
  • транспортування виставкових зразків і товарів;
  • страхування.

"Активна участь означає, що українське МСП презентує свою компанію, продукти та/або послуги для аудиторії, проводить зустрічі з потенційним бізнес-партнерами з країни-члена ЄС (мінімум один)", – йдеться у правилах для отримувачів гранту.

Відбір супроводжується наявністю певних критеріїв для заявників, зокрема, вони повинні:

  • здійснювати діяльність на підконтрольній Україні території;
  • мати статус діючої компанії, зареєстрованої згідно з нормами законодавства;
  • не перебувати у процесі ліквідації.

Заявки приймають до 30 червня 2025 року. Зареєструватися для участі можна за посиланням, заповнивши онлайн-форму. Організатори можуть закрити прийом аплікаційних форм раніше, якщо до моменту офіційного завершення відберуть максимальну кількість учасників. Тож не варто тягнути до останнього, аби не залишитися без гранту.

Допомога громадським організаціям

Раніше ми розповідали, що Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) розпочала прийом заявок на грантовий конкурс, в рамках якого юридичні особи можуть отримати фінансування в розмірі від 5 000 до 15 000 доларів. Умовою участі є здійснення комплексних заходів для психологічної підтримки ветеранів.

Реєстрація доступна для організацій з кількох областей України: Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської. Варто подати заявку за посиланням до 5 березня цього року. Участь відкрита для ГО, які офіційно зареєстровані як юридична особа, мають статус неприбутковості та можуть підтвердити досвід у реалізації грантових проєктів.

Також не завадить мати професійних спеціалістів з навичками роботи з ветеранами. Але якщо до моменту реєстрації персонал не найнятий, це питання можна вирішити після затвердження фінансування. На запровадження ініціатив дається 6 місяців.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що перша хвиля подачі заявок на гранти стартувала та розповідав, як отримати до 8 млн гривень. Також ми повідомляли, що українські підприємці можуть отримати нові гранти на суму 10 000 євро.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.