Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Податки в Україні зазнають змін? У Верховній Раді пояснили, яким є рішення Зеленського

Член комітету Ради з питань фінансової, податкової та митної політики Ольга Василевська-Смаглюк розповіла, як відсутність фіндопомоги з боку США впливає на ситуацію в Україні

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У Верховній Раді розповіли, чи підвищать українцям податки у 2024 році

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українцям не планують підвищувати податки попри те, що Сполучені Штати Америк досі не погодили фінансову допомогу нашій країні. Уряд вже працює над отриманням альтернативних надходжень до бюджету.

Про це в етері телемарафону 27 лютого сказала представниця комітету Ради з питань фінансової, податкової та митної політики Ольга Василевська-Смаглюк.

За її словами, державний бюджет може отримати альтернативні надходження у вигляді понаднормових надходжень з митниці або податкової. Також уряд може:

  • переглянути акцизні збори;
  • змінити збори за надра.

"Але президент проти підвищення податків. Тому ми повинні наразі заспокоїти населення: підвищення податків ми не розглядаємо зараз як основний сценарій, оскільки президент сказав знайти альтернативні шляхи", — пояснила вона.

Василевська-Смаглюк також зауважила, що держава погодиться на запозичення у Національного банку.

"Альтернатив багато, але завдання влади — зробити так, щоб це прямо не торкнулося населення", — представниця комітету Ради з питань фінансової, податкової та митної політики.

В Україні працюють над податковою реформою, яка запрацює вже після війни

Передбачається, що в Україні збільшаться податкові ставки і залежатимуть вони від того, скільки заробляє громадянин. Як пояснив глава парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, мова про впровадження прогресивної шкали оподаткування фізичних осіб.

Але, за словами політики, зміни не відбудуться вже сьогодні, оскільки для початку влада має здійснити перший етап реформи – діджиталізацію та антикорупційні заходи в податкових і митних органах.

Змінювати податкову систему в Україні планують вже після перемоги у війні з Росією. Планується, що запровадити прогресивну шкалу нам допоможе успішний досвід Сполучених Штатів та деяких європейських країн, де тепер відсутня єдина ставка податку.

Податкові дані українців зберігатимуть у Польщі через повномасштабну війну з Росією

Мова про те, що сусідня країна зберігатиме лише копії податкових даних українських громадян. Відомо, що цією інформацією поляки опікуватимуться допоки в Україні діє воєнний стан. Так українська влада вирішила посилити безпеку важливих державних даних в умовах війни.

Раніше сайт Pro Гроші пояснював, які обмеження на грошові перекази можуть запровадити в Україні. Також ми писали, які податки у 2024 році потрібно сплачувати ФОПам.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.