Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Постачальниця "яєць по 17" для ЗСУ стала готельним босом – що відомо про бізнес (фото)

Підприємниця та неформальна лідерка великої бізнес-групи Тетяна Глиняна виявилася власницею кількох об’єктів нерухомості у Хорватії

Фото: Booking.com, Pexels, who-is-who.ua. Колаж: Pro Гроші

Тетяна Глиняна володіє кількома готелями у Хорватії

Фото: Booking.com, Pexels, who-is-who.ua. Колаж: Pro Гроші

Тетяна Глиняна та її родичі керують великою бізнес-групою, компанії якої займаються постачанням продуктів харчування для військових із 1995 року. Ім’я жінки пов’язують зі скандалом 2022 року, коли стало відомо про продаж Міністерству оборони яєць по 17 гривень за штуку. Тепер вдалося з’ясувати, що Глиняна отримала у власність як мінімум три готелі у Хорватії.

Про це йдеться у розслідуванні NV Бізнес.

Співрозмовник видання, який залишився анонімним, розповів журналістам про випадок, що стався в курортному місті Спліт. Якось він побачив Тетяну Глиняну в холі місцевого готелю: жінка розмовляла українською та роздавала вказівки персоналу.

Перевіривши місцевий бізнес-реєстр, з’ясувалося, що підприємниця стала бенефеціаром кількох компаній з осені 2023 року, ще однієї – у 2016 році. Йдеться про Zen Adria, Pigment, Mimoza та Nazarii. На цих юридичних осіб зареєстровані чотири готелі:

  • Mirari з вісімнадцятьма кімнатами, рестораном і басейном на даху;
  • Ora, який містить 24 номери, ресторан і конгрес-центр на 50 осіб;
  • Luxe, де вміщається 30 номерів, ресторан, СПА-центр і конференц-кімната;
  • Posh, який пропонує гостям 6 апартаментів, басейн на даху та СПА-центр.

 | Фото: Booking.com
 | Фото: Booking.com
 | Фото: Booking.com
 | Фото: Booking.com

Готелі в міста Спліт, Хорватія, що належать Тетяні Глиняній

Фото: Booking.com

Готелі в міста Спліт, Хорватія, що належать Тетяні Глиняній

Фото: Booking.com

Готелі в міста Спліт, Хорватія, що належать Тетяні Глиняній

Фото: Booking.com

Готелі в міста Спліт, Хорватія, що належать Тетяні Глиняній

Фото: Booking.com

На сайтах агенцій нерухомості в Спліті вдалося дізнатися, що об’єкти з понад вісімнадцятьма номерами коштують на ринку в середньому 2,5-3 млн євро. Отже на покупку чотирьох готелів потрібно витратити щонайменше 10 млн євро.

Зауважимо, Тетяна Глиняна особисто засновувала компанії так званої "білоцерківської групи", які в різні часи постачали Збройним силам продукти харчування. Йдеться про ТОВ "Преміум компані", ТОВ "Візит", ТОВ "Укрпродакорд ВР", ТОВ "Гранд консалт". Підприємства досі співпрацюють з Міністерством оборони, наприклад, лише на перший квартал 2024 року є 10 дійсних контрактів.

Гучний скандал навколо Київгуми

Сайт Pro Гроші детально розповідав про скандал, який розійшовся навколо української компанії "Київгума". 4 січня в офіси підприємства та додому до засновників навідалися представники Служби безпеки, щоб знайти докази співпраці з Росією.

За повідомленням СБУ, з комп’ютерів, мобільних телефонів і документації вдалося витягти цікаві дані. Компанію звинуватили в постачанні російським окупантам медичної продукції, а саме джгутів і бинтів. Щоб здійснювати реалізацію, Київгума продавала свою продукцію європейській фірмі, яка благополучно доставляла товар на територію Росії.

Одному із засновників Київгуми повідомили про підозру в державній зраді. За такий злочин загрожує до 12 років позбавлення волі та конфіскація майна. Проте керівництво підприємства впевнено, що кримінальну справу "замовили" конкуренти або структури, які чинять тиск на бізнес в умовах війни.

В СБУ обіцяли ретельно розслідувати всі обставини ситуації та знайти винних у співпраці з країною-агресоркою.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що відомо про бізнесмена зі Львова, який обікрав ЗСУ на півтора мільярда гривень. Також ми повідомляли, як мільярдер Ілон Маск умудрився "знищити" Twitter і розлютити українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.