Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

ПриватБанк змінює правила: з якими проблемами можуть стикнутися українці

Клієнт банківської установи потрапив у неприємну ситуацію через недотримання правил

Фото: ПриватБанк, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнт ПриватБанку поскаржився на проблему з послугою "Оплата частинами"

Фото: ПриватБанк, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці регулярно користуються послугами банківських установ, зокрема програмами, які дозволяють розплачуватися за покупки частинами. Наприклад, у ПриватБанку цей сервіс має назву "Оплата частинами". Проте, інколи у клієнтів виникають певні проблеми з цим.

Скарга на ПриватБанк з'явилася на порталі "Мінфін" у розділі "Відгуки".

Які проблеми можуть виникнути з послугою "Оплата частинами"


Один з клієнтів поділився своєю неприємною ситуацією, пов'язаною із програмою "Оплата частинами". Він зазначив, що в грудні затримав оплату на один день, поклавши гроші на кредитку. Однак банк не здійснив автоматичне списання, а забрав гроші лише через тиждень.

Під час наступного платежу, внесеного на кілька днів раніше, платіж не списали, а кредит визнали протермінованим. Клієнт незадоволений тим, що його не попередили про зміни умов кредиту, і зараз йому доводиться стикатися з додатковими комісіями та відсотками за "прострочку".

"Про зміну умов кредиту мені ніхто не повідомляв, ні в грудні, ні в січні! Відповідно, я закинув гроші на кредитку, як це передбачалось договором, де вони та лежать, а забрати їх звідти буде коштувати купу комісій", – зазначено у скарзі.

Як відреагували на скаргу в ПриватБанку


Представники банку пояснили, що кредит за договором "Оплата частинами" вважається протермінованим наступного дня після дати, коли не відбулося автоматичне списання повної суми регулярного платежу. У такому разі умови договору змінюються, і формується новий рахунок для внесення коштів.

Для погашення кредиту та дотримання нових умов клієнтам слід вносити кошти за графіком на новий рахунок. Реквізити нового рахунку можна знайти в на сайті або в мобільному додатку "Приват24" в розділі: Кредити – Оплата частинами – Договори – Обрати необхідний договір – Реквізити.

Яку послугу запустив ПриватБанк разом з Новою поштою


ПриватБанк пропонує клієнтам безплатне доставлення банківських карток через Нову пошту по Україні та шість європейських країн. Акція діє до кінця квітня 2024 року.

Замовити чи перевипустити картку можна через "Приват24", а отримати її у відділенні або поштоматі Нової пошти в Україні чи кур'єром Nova Post в кількох європейських країнах:

  • Польщі;
  • Молдові;
  • Литві;
  • Німеччині;
  • Чехії;
  • Румунії.

Варто зазначити, що під час повномасштабної війни ПриватБанк автоматично подовжив термін дії всіх карток та надає можливість миттєво оформити цифрову картку у "Приват24".

Раніше ми повідомляли, що ПриватБанк продасть кредити українців. Також пропонуємо дізнатися, на які ще проблеми з ПриватБанком скаржаться українці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.