Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Українці можуть подати заявку на нову допомогу: кому виплатять до 1 млн гривень

Уряд має намір допомогти певній категорії українців знайти роботу та самореалізуватися

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

ВПО можуть отримати гранти на розвиток власного бізнесу

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні з 1 березня 2024 року змінилися правила надання грошової підтримки переселенцям. Тому деякі люди втратили соціальну допомогу. Однак, уряд вирішив впровадити новий механізм, який дозволить ВПО та малозабезпеченим родинам отримати гранти від 50 до 1 мільйона гривень.

Про це повідомили в Урядовому порталі.

Яку ініціативу запустили для українців

В Україні мають намір допомогти переселенцям з пошуком роботи та самореалізацією. Після отримання допомоги, працездатні члени сімей мають можливість вибрати один із п'яти шляхів для поліпшення своєї зайнятості:

  • подати заявку на участь у грантовій програмі, отримати кошти для створення або розвитку свого бізнесу;
  • зареєструватись як фізична особа-підприємець (ФОП);
  • працевлаштуватись;
  • стати на облік у центрі зайнятості;
  • подати заявку на отримання ваучера, який дозволить безробітним підвищити кваліфікацію або отримати нову професію за допомогою державних коштів.

Як отримати грант або ваучер на навчання

Переселенці будь-якого віку можуть отримати ваучер на навчання від Київської служби зайнятості. Завдяки цьому є можливість безплатно підвищити кваліфікацію або ж отримати нову професію з переліку, який включає 124 різних фахів. Після закінчення навчання людина отримує диплом про освіту державного зразка. Подати заявку можна в електронному вигляді або паперовому.

Додатково, в межах урядового проєкту "єРобота", служба зайнятості реалізовує дві грантові програми:

  • "Власна справа", яка надає мікрогранти від 50 до 250 тисяч гривень;
  • "Грант для ветеранів" із трьома варіантами сум грантів, яку не перевищують 250 тисяч гривень, 500 тисяч гривень та 1 мільйон гривень.

Звертаємо вашу увагу, що подати заявку на отримання гранту для ветеранів та членів їхньої родини можна на порталі "Дія" до 10 березня.

Однак, варто бути готовими не лише взяти кошти, але й повернути їх протягом трьох років шляхом сплати податків та зборів, особливо за працівників, яких працевлаштував підприємець.

Крім того, зазначається, що в столичному центрі зайнятості ВПО допоможуть знайти роботу. Перебуваючи на обліку під час воєнного стану, людина може отримувати допомогу по безробіттю протягом 90 днів.

Раніше ми повідомляли, що українці можуть отримати гранти на суму 10 000 євро. Також пропонуємо дізнатися, як отримати виплати ВПО у разі зруйнованого житла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.