Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Українці можуть відправити і забрати посилку в одному поштоматі – інструкція

Ця послуга значно полегшує обмін речами, оскільки дозволяє здійснювати безконтактну доставку

Фото: НП/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Українцям доступна послуга "Пункт передачі" від Нової пошти

Фото: НП/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Трапляється, що українцям потрібно передати посилку по місту друзям, родичам, колегам або замовникам. Але можливості особисто зустрітися немає. Для таких випадків Нова пошта передбачила спеціальну послугу під назвою "Пункт передачі".

Про це йдеться на офіційному сайті поштового оператора.

Незручно відправляти вантаж поштою, якщо отримувач проживає у вашому місті. Або звертатися за допомогою до інших людей, щоб обмінятися речами. Краще скористатися поштоматом і залишити посилку в комірці, щоб її згодом забрали. Це так звана безконтактна доставка, яка не передбачає спілкування зі співробітниками Нової пошти.

Для замовлення послуги "Пункт передачі" варто лише вказати один і той же поштомат для відправника та отримувача. Процес супроводжується створенням електронної накладної в мобільному додатку. Алгоритм дій такий:

  • авторизуватися у застосунку "Нова пошта";
  • натиснути кнопку "Створити посилку";
  • вибрати зручний поштомат для відправлення;
  • у віконці "Місце отримання" зазначити той самий поштомат;
  • написати дані одержувача;
  • здійснити опис посилки;
  • затвердити оформлення накладної.

Як тільки людині прийде сповіщення на телефон, вона зможе забрати вантаж. Щоправда, є кілька обмежень для клієнтів. Наприклад, термін зберігання речей не може перевищувати трьох днів. Плюс недоступна функція подовження терміну. А ще послуга "Пункт передачі" працює тільки у містах, де реалізована відправка посилок з поштомату.

Як активувати комірку без мобільного інтернету

Раніше ми розповідали, що українці мають змогу відправити чи отримати посилку в поштоматі навіть без інтернет-мережі на смартфоні. Це дуже корисна функція, враховуючи, що через ракетні обстріли Росії часто зникає електроенергія. А в грудні 2023 року безліч наших громадян втратили зв'язок через кібератаку на Київстар.

Якщо є необхідність скористатися поштоматом в умовах відключеного інтернету, потрібно здійснити такі кроки:

  • прийти в місце з Wi-Fi та відкрити додаток Нової пошти;
  • створити електронну накладну чи відкрити існуючу, залежно від потреби;
  • оплатити послугу;
  • тримати застосунок відкритим і відправитися до поштомату;
  • увімкнути Bluetooth біля комірок і зачекати під’єднання;
  • відкрити свою комірку та підтвердити дію в телефоні.

До речі, українцям також доступна функція пакування посилки. Принесіть вантаж до поштомату, оформіть накладну, оберіть необхідний розмір відправлення та клікніть на послугу "Пакування". Це коштує всього 15 грн, зате дозволяє зберегти речі цілими під час доставки.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Нова пошта встряла у скандал з неонацизмом. Також ми повідомляли, що Meest Пошта запроваджує нову послугу для українців і розповідали, як тепер можна відправляти посилки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.