Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Нова пошта встряла у скандал з неонацизмом – в чому проблема

Компанія аргументувала рішення наявністю неонацистської символіки та забороною з боку країни-отримувача

Фото: НП/Facebook, rainshouse.com. Колаж: Pro Гроші

Нова пошта відмовила клієнту в доставці книги за кордон

Фото: НП/Facebook, rainshouse.com. Колаж: Pro Гроші

Клієнту Нової пошти відмовили в послугах через екстремістське забарвлення посилки. Українець придбав книгу видавництва RAINSHOUSE під назвою "Що таке АЗОВ з України?", аби відправити друзям у Німеччину. Та компанія не погодилася оформити міжнародну доставку через заборонені символи.

Про це стало відомо в Telegram-каналі RAINSHOUSE.

У видавництві зазначили, що дослідницьку літературу про діяльність підрозділу АЗОВ віднесли у список заборонених речей через наявність екстремістських матеріалів і неонацистської символіки. Мова про символ "Ідея Nації", який використовує велика кількість українських структур, від цивільних організацій до військових підрозділів.

Але співробітники Нової пошти в Києві відмовилися оформити клієнту міжнародне відправлення, аргументувавши рішення забороною з боку країни-отримувача, тобто Німеччини. RAINSHOUSE опублікувало аудіозапис розмови власника книги з працівником компанії, де чітко чути позицію представника поштового оператора щодо ситуації.

Що цікаво, після відмови українець відвідав інше відділення Нової пошти в Києві, де йому надали послугу відправлення за кордон.

"Тобто в реальності нема ніяких "заборон" з боку Німеччини, є лише позиція окремих представників Нової Пошти, які вбачають в українському символі "Ідея Nації" екстремізм та неонацизм", – прокоментували у видавництві.

В RAINSHOUSE звернулися до компанії з вимогою офіційно пояснити ситуацію, зокрема, чому співробітники не погодилися переслати в іншу країну дослідницьку книгу про АЗОВ. Зауважимо, на сайті видавництва сказано, що її автор – письменник і військовий Олексій Рейнс із позивним "Консул". Вартість видання становить 599 грн зі знижкою.

 | Фото: скриншот
 | Фото: скриншот

Книга "Що таке АЗОВ з України?" видавництва RAINSHOUSE

Фото: скриншот

Книга "Що таке АЗОВ з України?" видавництва RAINSHOUSE

Фото: скриншот

Де українці можуть відправити посилку

Раніше ми розповідали, що клієнти Нової пошти мають змогу отримати і відправити вантаж не тільки у відділеннях. Ці послуги також доступні в:

  • кав’ярнях;
  • магазинах;
  • аптеках;
  • заправках.

Але існує обмеження – вага не повинна перевищувати 10 кг. Плюс в межах одного міста доступна можливість переадресації, якщо раптом не виходить забрати речі з конкретного пункту видачі.

"Йдеш з роботи і постійно забуваєш зайти у відділення за посилкою? Тоді знати, де знаходиться найближчий пункт – просто маст-хев для тебе. Користуйся нашою мережею пунктів видачі та прийому посилок, розташованих там, де ти часто буваєш", – нагадала пресслужба оператора.

Знайти найближчий пункт можна за допомогою мобільного додатку Нової пошти. Також доступна інтерактивна мапа на офіційному сайті компанії за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українці можуть безоплатно отримати картку ПриватБанку Новою поштою та розповідав, кому доступна послуга. Також ми повідомляли, як забрати посилку з поштомату, якщо зник мобільний інтернет.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.