Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Укрпошта попередила про збій у системі – які послуги недоступні клієнтам

Фахівці вже поновили функціонування більшості послуг і сервісів, але не виключено, що доведеться довше чекати доставку посилок

Фото: Укрпошта/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта попередила про проблеми з доставкою посилок

Фото: Укрпошта/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Вночі 25 січня відбулася атака на інформаційну інфраструктуру партнерів Укрпошти. Через це виникли збої в системі поштового оператора, з’явилися проблеми з прийняттям платежів і доставленням посилок. Втім ситуацію майже вдалося нормалізувати.

Про це повідомив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Він зазначив, що постраждало функціонування особистих кабінетів клієнтів і прикладний програмний інтерфейс. Але станом на 11 годину ранку вдалося поновити приймання платежів по всій країні на 96%. Відділення продовжують працювати на видачу вантажів, але інші послуги тимчасово недоступні. Все обіцяли відновити згодом.

"У наших IT-системах відбувся значний технічний збій. Наші спеціалісти активно працюють над усуненням проблеми та відновленням повноцінної роботи, але це може зайняти деякий час. Можливі невеликі затримки в доставці посилок, але робимо все, щоб їх мінімізувати",йдеться на Facebook-сторінці Укрпошти.

В коментарях до посту чимало українців почали скаржитися на довгу доставку посилок і неможливість відстеження через трек-номер. Люди кажуть, що система не бачить вантаж, отже дізнатися про його місцеперебування і час прибуття в пункт видачі нереально. Представники компанії зазначають, що це тимчасові збої, які невдовзі зможуть виправити фахівці.

Хакери атакували Нафтогаз

Кібератаки на великі українські компанії не вщухають. Одночасно зі збоями в Укрпошті стало відомо про хакерське втручання у роботу дата-центру Нафтогазу. Через це перестали працювати офіційний сайт компанії та служби підтримки. Наслідком атаки стали перебої у функціонуванні важливих сервісів, тому чимало засобів взаємодії з партнерами та клієнтами недоступні.

Наразі невідомо, коли сайт і послуги Нафтогазу будуть відновленні для безперешкодного використання. Пресслужба компанії обіцяла оперативно повідомляти українців про будь-які зміни.

Нагадаємо, востаннє потужна DDoS-атака відбулася на Monobank 21 січня. За інформацією співзасновника банку Олега Гороховського, було зафіксоване загальне навантаження 580 мільйонів запитів на сервіс. Це робить Monobank однією з найважливіших ІТ-цілей в Україні.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що у Київстарі підрахували збитки від хакерської атаки і розповідав, скільки мільйонів втратила компанія. Також ми повідомляли, що Укрпошта ввела в обіг марки з гербами міст і сіл.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.