Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Нафтогаз "ліг" – чому не працюють сайт та кол-центр

25 січня українці не можуть звернутися за допомогою працівників кол-центру

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Хакери атакували дата-центр компанії "Нафтогаз України"

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Хакери продовжують атакувати українські компанії. На цей раз їхньою жертвою став дата-центр компанії "Нафтогаз України". Саме тому не працюють кол-центр та сайт.

Про це повідомили у пресслужбі "Нафтогаз" у Telegram.

Що відомо про атаку на Нафтогаз


У повідомленні йдеться про масштабну кібератаку на один із дата-центрів, який використовується групою компаній Нафтогаз. Наслідком цього стали проблеми з роботою важливих сервісів компанії, таких як вебсайт та кол-центр. Це призвело до тимчасової недоступності основних засобів взаємодії з клієнтами та партнерами.

Терміни відновлення роботи сервісів поки невідомі. Представники компанії обіцяють проінформувати про це додатково.

Де ще сталися проблеми в роботі через хакерську атаку


Вночі 25 січня сталася атака на інфраструктуру партнерів Укрпошти, що призвело до збоїв у роботі поштового оператора. Кібератака вплинула на функціонуванні особистих кабінетів та програмного інтерфейсу клієнтів.

Генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський повідомив, що до 11 години ранку вдалося відновити 96% приймання платежів у всій країні. Відділення працюють на видачу вантажів, але інші послуги тимчасово недоступні. Укрпошта активно розв'язує проблеми з технічним збоєм, обіцяючи мінімізувати можливі затримки в доставленні посилок.

Водночас люди скаржаться, що не можуть відстежити посилки через трек-номер. Проте, працівники Укрпошти заспокоюють та стверджують, що це відбувається через атаку і невдовзі ця проблема буде вирішена.

Які збитки поніс Київстар через хакерську атаку


Масштабна кібератака наприкінці 2023 року призвела до збитків мобільного оператора Київстар у розмірі 100 мільйонів доларів, за попередніми даними материнської компанії Veon. Витрати на ліквідацію наслідків не вплинуть на консолідовані результати групи.

Однак Київстар запустив програму компенсацій для клієнтів, що може призвести до зменшення доходів компанії на кілька мільярдів гривень. Втрата доходу від заходів з підвищення лояльності клієнтів оцінюється компанією приблизно в 3,6 мільярда гривень (або 95 мільйонів доларів).

Раніше ми писали, що в Нафтогазі пояснили, як українці можуть зекономити до 20%. Також ми повідомляли, про що попередили споживачів в Нафтогазі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.