Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Укрпошта запустила нову хвилю обміну LED-ламп: хто може взяти участь

Охочим отримати енергоефективні лампочки потрібно прийти у відділення Укрпошти з паспортом громадянина

Фото: Укрпошта/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта запустила нову хвилю обміну енергоефективних ламп

Фото: Укрпошта/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

4 січня розпочався новий етап програми енергоефективності – додатковий обмін LED-ламп у міських відділеннях Укрпошти. Скористатися можуть лише пенсіонери, навіть якщо раніше вже брали участь у програмі та отримали перші п’ять лампочок.

Про це повідомила пресслужба поштового оператора в Facebook.

Наприкінці 2023 року українцям похилого віку дозволили повторно прийти в місцеві відділення Укрпошти та забрати додаткові LED-лампи. Спершу хвиля Всеукраїнської програми розповсюдилася тільки на сільську місцевість, тепер її поширили на міста. Відомо, що енергоощадні лампочки стали доступними у 23 тисячах населених пунктів по всій державі.

Серед основних нововведень програми – пенсіонерам не обов’язково одразу приносити старі лампи розжарювання для обміну. На це дається місяць з моменту отримання п'яти нових. Плюс умови передбачають участь осіб, які вже здійснювали обмін за традиційним правилами. Тобто загальна кількість доступних LED-ламп збільшилася до десяти.

Пенсіонерам необхідно відвідати будь-яке відділення Укрпошти з певними документами, а саме:

  • паспортом громадянина;
  • пенсійним посвідченням;
  • ідентифікаційним номером.

Також треба буде вказати активний номер мобільного. Після завершення всіх процедур українці зможуть безплатно забрати додаткові енергоощадні лампи. Але варто поспішити, оскільки чисельність світлодіодів обмежена. Щоб бути впевненим у наявності, краще заздалегідь залишити заявку на отримання через застосунок або портал "Дія".

Як подати заявку в Дії

Попереднє замовлення дасть впевненість у тому, що відвідування Укрпошти не буде даремним. Користувачам з мобільним додатком потрібно здійснити простий алгоритм дій, щоб відправити заявку на обмін:

  • відкрити та авторизуватися в Дії;
  • знайти серед переліку послуг "Обмін лампочок";
  • вказати особисту інформацію, зокрема, номер телефону та відділення поштового оператора;
  • вибрати кількість лампочок на заміну (максимум п’ять штук);
  • підтвердити відправлення замовлення.

Після обробки даних на смартфон прийде сповіщення про наявність ваших енергоощадних ламп. Їх можна забрати тільки за номером заявки. Варто зауважити, що звернення дійсне лише протягом п’яти робочих днів. Якщо за цей час замовлення ніхто не забере, його анулюють.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що деяким категоріям українців хочуть заборонити відключати світло та розповідав, кого торкнеться нововведення. Також ми повідомляли, що Укрпошта почала доставляти посилки в Україну по-іншому вперше за понад 20 років.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.