Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Усе через гроші? Що не поділили Vodafone і lifecell та як суперечка вплине на українців

Розповідаємо, чому посварилися мобільні оператора та до яких змін варто підготуватися абонентам компаній в Україні

Фото: Facebook. Колаж: Pro Гроші

Vodafone і lifecell сперечаються через одну послугу

Фото: Facebook. Колаж: Pro Гроші

Українські мобільні оператори lifecell та "Vodafone Україна" розпочинають між собою судові розбірки. Причиною розбрату між компаніями стала одна популярна послуга.

Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Суперечка між Vodafone та lifecell: що відомо

Як відомо, абоненти Vodafone в Україні можуть користуватися послугою "Збережи номер", якщо користувач переходить до іншого мобільного оператора, але при цьому не хоче змінювати цифри у своєму мобільному номері. Але у lifecell вважають, що конкурент, таким чином, не дотримується українського законодавства, оскільки порушує право на надання електронних комунікаційних послуг та право на отримання прибутку.

Довести це юристи lifecell спробують у Господарському суді в Києві. Відповідна справа вже зареєстрована. Відомо, що підготовче засідання відбудеться 5 лютого 2024 року.

Що буде з тарифами мобільних операторів у 2024 році

Київстар. Для абонентів на початку 2024 року існують 14 пакетних послуг. Їхня вартість коливається від 125 до 500 гривень на місяць. Про підвищення тарифів мобільний оператор наразі не попереджував.

lifecell. Компанія не планує змінювати тарифи на зв'язок та мобільний інтернет найближчим часом. Водночас клієнти мобільного оператора до кінця березня зможуть отримати знижку на деякі послуги, якщо активують новий стартовий пакет.

Vodafone. Компанія наразі не змінювала умови користування своїми послугами. Так, клієнти можуть платити за послуги щомісяця або ж замовити пакет послуг на рік. Наприклад, існують такі річні тарифи:

  • Joyce Start – 1 980 гривень на 12 місяців;
  • Joice Pro – 2 530 гривень;
  • Joice Max – 3 300 гривень.

Детальніше про роботу українських мобільних операторів цього року можна прочитати у нашому матеріалі.

Як залишатися на зв'язку, якщо зник інтернет та мобільна мережа

У такому випадку українцям стануть у нагоді месенджери, які запрацюють, коли включити мережу Bluetooth. Є декілька застосунків, якими можна скористатися. Це:

  • Bridgefy;
  • Briar;
  • Rumble;
  • Serval Mesh;
  • Vojer;
  • Walkie Talkie;
  • FireChat;
  • Signal Offline Messenger.

Також абоненти можуть скористатися послугою нацроумінгу. Налаштувати цю послугу можна самостійно. Про це ми вже детально розповідали у нашій статті.

Раніше ми писали, яке важливе нововведення незабаром з'явиться у "Дії". Також ми розповідали, як зміняться тарифи на комуналку в лютому.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.