Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Vodafone збільшує ціни на зв'язок: скільки доведеться платити українцям

Мобільний оператор попередив абонентів, що зміни розпочнуться вже наприкінці лютого

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Скільки платитимуть українці за послуги Vodafone

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деяким українцям доведеться платити більше за мобільний зв'язок та інтернет. Так, про зміну вартості тарифів своїх абонентів вже попередив Vodafone.

Як зазначається на сайті компанії, зміни відбудуться вже з 22 лютого.

Скільки платитимуть абоненти за послуги Vodafone

Зокрема, тариф SuperNet Start подорожчає до 200 гривень на місяць, тоді як зараз українці платять 175 гривень. А за пакет SuperNet Unlim абонентам доведеться щомісяця платити 410 гривень, замість 360 гривень.

Vodafone
Vodafone збільшить вартість тарифів на деякі свої послуги
Фото: Скріншот

Водночас у компанії зауважили, що паралельно зі зростанням вартості тарифів, збільшиться їхнє наповнення. Клієнти, наприклад, отримуватимуть більший обсяг інтернету:

  • у тарифі SuperNet Start – обсяг інтернету після 22 лютого становитиме 20 ГБ, а не 15 ГБ;
  • абонентам, які користуються тарифом SuperNet Unlim, надаватимуть 80 ГБ інтернету на максимальній швидкості, а не 20 ГБ.

Чому Vodafone змінює вартість тарифів

У компанії зміни пояснюють також тим, що зростають витрати на підтримку та відновлення мережі. Там зазначають, що вкладають мільйони для того, щоби розширювати мережу, а також намагаються підвищувати швидкість доступу до послуг та відновлення зв'язку у регіонах, де тривають бойові дії.

Що буде з тарифами Київстар та lifecell

Абоненти lifecell наразі можуть не переживати щодо подорожчання тарифів на зв'язок та мобільний інтернет. При цьому клієнтам як мінімум до кінця березня 2024 року пропонують знижки на деякі послуги, якщо вони вперше активують стартовий пакет. Найдорожчий тариф у мобільного оператора – "Смарт Сім'я L", який коштує 500 гривень на місяць

У Київстарі на початку 2024 року заявили, що не планують переглядати ціни на мобільний зв'язок чи інтернет, попри потужну хакерську атаку, з якою компанія зіткнулася наприкінці минулого року. Тож наразі абоненти мобільного оператора можуть обирати між 13 пакетами послуг. Тарифи коливаються від 125 до 500 гривень на місяць.

Чому посварилися lifecell та Vodafone

Усе через послугу "Збережи номер", завдяки якій українці, якщо переходять до іншого мобільного оператора, можуть залишати старий номер мобільного телефону. У lifecell вважають, що конкурент, таким чином, не дотримується українського законодавства, оскільки порушує право на надання електронних комунікаційних послуг та право на отримання прибутку.

Усе настільки серйозно, що lifecell вже звернувся до суду, аби Vodafone відмовився від надання цієї послуги.

Раніше ми пояснювали, як абонентам Vodafone платити за послуги раз на рік. Також ми писали, який податок хочуть скасувати для українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.