Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Встигнути до 30 грудня: про що українців попередили у податковій

Розповідаємо, що мають знати українці, які часто користуються сервісами Державної податкової служби

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українці не зможуть скористатися онлайн послугами податкової

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні з 30 грудня в обмеженому режимі працюватимуть деякі сервіси Державної податкової служби. Через це юридичні та фізичні особи-підприємці не зможуть подавати податкові накладні.

Про це повідомляється на сайті Урядового порталу.

Зазначається, що обмеження триватимуть до 1 січня 2024 року. Усе тому, що завершується бюджетний рік, тож необхідно налагодити роботу сервісів до початку нового бюджетного року. Тож в інформаційно-комунікаційних системах відбуватимуться регламентні та технічні роботи.

"Тому запроваджується обмеження для подання податкових накладних та розрахунків коригування до Єдиного реєстру податкових накладних", – йдеться у повідомленні.

Коли сервіси запрацюють стабільно сервіси відновлять роботу

Знову користуватися послугами податкової онлайн можна буде починаючи з 2 січня. У штатному режиму запрацює, зокрема, Єдиний реєстр податкових накладних, працюватимуть у штатному режимі.

Магазинам техніки загрожують штрафи до 60 мільйонів гривень

Державна податкова служба перевіряє магазини, які підозрюються в ухиленні від сплати податків. Усе тому, що деякі магазини техніки пропонують своїм клієнтам у чеку набір аудіокниг, водночас кінцева вартість покупки залишається незмінною.

За інформацією народного депутата Ярослава Железняка, за організацію такої схеми магазинам загрожують великі штрафи.

"Результати податкової перевірки за трьома найбільшими суб'єктами: одному загрожує штраф до 10 млн гривень, іншому – до 60 млн гривень, а третьому – до 13 млн гривень", – повідомив він.

Податкові перевірки: кого перевірять у 2024 році

Податківці вже сформували план-графік та повідомили, яким компаніям слід підготуватися до перевірок. Відомо, що наступного року податківці завітають до 3 242 платників податків.

Сам план має чотири розділи, у ньому є така кількість платників:

  • у розділі "Документальні планові перевірки платників податків – юридичних осіб" та "Документальні планові перевірки фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів" є 2 172 суб'єкти;
  • у розділ "Документальні планові перевірки фізичних осіб" – 914 суб'єктів;
  • у розділ "Документальні планові перевірки платників податків – юридичних осіб з питань правильності обчислення, повноти й своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування" – 156 суб'єктів.

Зауважимо також, що з 8 грудня в Україні були скасовані документальні перевірки бізнесу. Однак деяких підприємців все одно перевіряти не можна. Детальніше про це можна прочитати у нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, що в Україні планують запровадити нові податки. Також ми писали, які зміни для ФОПів запланувала держава.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.