Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар б'є рекорди: який курс пропонують українцям 20 лютого

Українці сьогодні стали свідками рекордного зростання курсу американського долара

Фото: УНІАН, OLX, Pexels. Колаж: Pro Гроші

НБУ встановив рекордний курс долара

Фото: УНІАН, OLX, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні курс долара демонструє тенденцію зі зростання. Вартість іноземної валюти 20 лютого була переглянута в банках та обмінниках пунктах. Це відбулося у відповідь на корегування курсу Національним банком України (НБУ).

Сайт Pro Гроші ґрунтуючись на даних Національного банку України пропонує дізнатися, який курс долара встановили 20 лютого.

Що відбулося з курсом долара на офіційному рівні


Регулятор вирішив відійти від своєї стратегії змін курсу долара на рівні декількох копійок. Тому 20 лютого на офіційному рівні іноземна валюта подорожчала на 31 копійку і коштує 38,28 гривні/долар.

Важливо зазначити, що цей показник є рекордним. Оскільки до сьогодні у 2024 році найвищим курсом долара до гривні вважався 38,22 гривні/долар, який був встановлений 10 січня.

Коливання курсу долара до гривні
Коливання курсу долара до гривні
Фото: НБУ

Який курс долара встановили в банках


В банках другий день поспіль зростає курс долара. У вівторок українці мають можливість купити іноземну валюту за 38,58 гривні/долар (+0,13). При цьому продати долари можна за 38 гривень/долар. Цей курс тримається з понеділка.

Який курс долара пропонують в обмінних пунктах


В обмінниках сьогодні дотрималися своєї стратегії зі зростання вартості іноземної валюти. У вівторок, 20 лютого цих установах відбулися значні зміни. Долар подорожчав від 10 копійок. Тому клієнти обмінних пунктів можуть здійснити валютну операцію за наступними курсовими показниками:

  • купівля – 38,43 гривні/долар (+0,13);
  • продаж – 38,60 гривень/долар (+0,17).

Як міжнародна допомога впливає на валютний ринок


Повномасштабна війна вимагає постійного зовнішнього фінансування для українського бюджету. За словами начальника департаменту казначейства Глобус Банку Тараса Лєсового, затримка цих коштів може вплинути на курс долара.

Валютний ринок поки що стабільний, але існує загроза для курсу. Очікується, що перший транш від ЄС у розмірі 4,5 мільярда євро надійде в березні цього року, що може заспокоїти ринок і сприяти стабілізації економіки. Лєсовий також вказав на інші чинники, такі як блокування кордонів, стратегія лібералізації, розвиток економіки, зменшення тиску від імпортерів і емоційний фактор у суспільстві, які можуть вплинути на ситуацію на валютному ринку.

Раніше журналісти сайту Pro Гроші дізналися в фінансиста, що буде відбуватися з курсом долара на цьому тижні. Також пропонуємо дізнатися, як перевірити справжність доларів та євро.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.