Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар не оговтався після вихідних? Що відбулося з курсом 19 лютого

В Україні фінансові установи започаткували нову тенденцію та скоригувати курсові показники

Фото: Pexels, OLX. Колаж: Pro Гроші

Курс долара на 19 лютого

Фото: Pexels, OLX. Колаж: Pro Гроші

Новий тиждень на українському валютному ринку розпочався зі змін курсових показників. Долар у понеділок, 19 лютого, почав демонструвати тенденцію зі зниження. Хоча на офіційному рівні вартість іноземної валюти зросла.

Про це свідчать дані на сайті Національного банку України (НБУ).

Який курс долара встановив НБУ на 19 лютого


Регулятор ще у п'ятницю, 16 лютого, встановив курс долара на сьогодні. Після різких коливань минулого тижня, було вирішено у понеділок дещо підвищити вартість іноземної валюти. Це відбулося в межах 2 копійок. Тому на сьогодні курс становить 37,97 гривні/долар.

Що відбулося з курсом долара в обмінниках


В обмінних пунктах сьогодні дотрималися власної тенденції. У суботу, 17 лютого, там відбулося значне подорожчання іноземної валюти, проте вже у неділю та сьогодні спостерігається здешевлення.

19 лютого в обмінниках коливання курсу відбулося в межах 2 копійок. Тобто вартість не дуже сильно змінилася та українці можуть здійснити валютну операцію за наступним курсом:

  • купівля – 38,23 гривні/долар (-0,02);
  • продаж – 38,37 гривні/долар (-0,02).

Який курс долара українцям пропонують в банках


В останні декілька днів коливання курсу долара в українських банках дуже схожі на ситуацію в обмінних пунктах. Проте, у понеділок, 19 лютого, вже усе змінилося.

Фінансові установи скоригували вартість американського долара на користь своїх клієнтів. Сьогодні українці мають можливість обміняти іноземну валюту за таким курсом:

  • купівля – 37,90 гривні/долар (+0,10);
  • продаж – 38,40 гривні/долар (-0,02).

Яких змін варто чекати на валютному ринку цього тижня


У протягом минулого тижня в Україні спостерігалося подорожчання долара, але перед вихідними 16 лютого курс різко знизився. Економіст Олексій Плотніков вважає, що наразі немає підстав для очікування сильних коливань курсу долара й надалі.

Ситуація з фінансовою допомогою від США Україні ще не вирішена, створюючи невизначеність на ринку. До розв'язання цих питань долар залишається в стані очікування. У коментарі журналістам сайту Pro Гроші Плотніков не зробив далекоглядних прогнозів на цей тиждень. Проте він зазначив, що обставини поки не вказують на надзвичайні зміни.

Раніше ми повідомляли, коли НБУ встановив рекордний курс іноземної валюти. Також ми писали, що відбулося з курсом американського долара перед вихідними. Більше про курси долара та євро в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.