Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар готується до нових звершень? Що відбулося з курсом після вихідних

Перед обміном іноземної валюти українцям варто уважно слідкувати за коливанням курсу

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс долара на 12 лютого

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні тиждень розпочався з нової тенденції на валютному ринку. Курс долара в обмінниках почав знижуватися, а в банках – зростати. При цьому на офіційному рівні іноземна валюта також подорожчала.

Про це свідчать дані Національного банку України (НБУ).

Який курс долара становив НБУ


Національний банк після зниження курсу долара вирішив розпочати новий тиждень зі зростання його вартості. Тому 12 лютого іноземна валюта подорожчала на 5 копійок і становить 37,62 гривні/долар.

Що відбулося з курсом долара в банках


В українських банках відбулися зміни в тенденціях корегування курсу долара. Минулого тижня вартість іноземної валюти здебільшого знижувалася, але сьогодні відбулося зростання показників.

Клієнти фінансових установ мають змогу продати свої доларові накопичення за 37,60 гривень/долар. Цей курс тримається вже декілька днів. Водночас курс продажу зріс на 2 копійки. Тому українцям пропонують купувати іноземну валюту за 38,10 гривень/долар.

Який курс долара пропонують в обмінних пунктах


Обмінники у понеділок започаткували свою тенденцію. Попри те, що в банки та НБУ корегують курс долара у бік зростання, тут же навпаки – знижують. При цьому зміни відбулися доволі незначні, в межах 1 та 2 копійок. Тому 12 лютого українці мають можливість здійснити валютну операцію за такими курсовими показниками:

  • купівля – 38,06 гривень за долар (-0,01);
  • продаж – 38,16 гривні за долар (-0,02).

Яких змін на валютному ринку чекати цього тижня


Український валютний ринок залишається у центрі уваги громадян через нестабільність курсу долара. Редакція сайту Pro Гроші звернулася до експерта Олексія Плотнікова, щоб дізнатися його прогноз щодо змін на валютному ринку з 12 по 18 лютого.

Він висловив оптимізм, вказавши на позитивні рішення ЄС та США щодо фінансової допомоги Україні на 50 та 60 мільярдів євро та доларів відповідно. Фінансовий аналіз Плотнікова підтверджує стабільність, а позитивні новини зменшують ризики для курсу долара.

Раніше ми повідомляли, як перевірити справжність доларів та євро. Також пропонуємо дізнатися, яку валюту знову зможуть обмінювати українці. Більше про курси іноземних валют читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.