Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар набирає обертів: що відбулося з курсом 13 лютого

Український валютний ринок продемонстрував значні зміни у вартості американського долара

Фото: УНІАН, НБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні різко змінився курс долара

Фото: УНІАН, НБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У вівторок, 13 лютого, на українському валютному ринку продовжилася тенденція зі зростанням курсу долара. При цьому іноземна валюта сьогодні демонструє доволі різке подорожчання, особливо якщо порівнювати з коливанням минулих днів.

Сайт Pro Гроші пропонує дізнатися, який курс долара встановили в банках, на офіційному рівні та чорному ринку. Для цього редакція використала дані Національного банку України (НБУ).

Що відбулося з курсом долара на офіційному рівні


Регулятор тривалий проміжок часу тримав курс іноземної валюти більш-менш на одному рівні. Коливання у бік зростання та зниження відбувалися в межах кількох копійок.

Проте, починаючи з понеділка НБУ розпочав тенденцію з подорожчання долара. У вівторок офіційна вартість американської валюти продовжила зростати, але вже швидкими темпами. 13 лютого курс долара зріс на 27 копійок, і становить 37,89 гривні/долар.

Коливання курсу долара до гривні
Коливання курсу долара до гривні
Фото: НБУ

Який курс долара пропонують на чорному ринку


Приватні особи також дотрималися тенденції зі зростанням курсу долара. При цьому на чорному ринку американська валюта демонструє різке подорожчання.

Вчора з ранку, 12 лютого, середній курс купівлі становив 38,10 гривень/долар, а сьогодні цей показник збільшився на 15 копійок. Тобто, за день долар подорожчав до 38,25 гривні/долар.

Значні зміни зачепили й середній курс продажу, адже він зріс на 14 копійок до 38,34 гривні/долар.

Який курсом долара встановили в банках


Українські банки другий день поспіль корегують вартість долара у бік зростання. Нові курсові показники покрили усі коливання у бік зниження курсу. Тому українці можуть здійснити валютні операції за такими цінами:

  • купівля – 37,75 гривні/долар (+0,05);
  • продаж – 38,30 гривень/долар (+0,15).

Що буде відбуватися з курсом долара до кінця зими


В Україні курс долара постійно коливається. Редакція сайту Pro Гроші дізналася в економіста Олексія Плотнікова прогноз щодо змін на валютному ринку до кінця зими.

На його думку, до кінця лютого очікується коливання курсу в межах 38-39 гривень. Національний банк ймовірно буде втручатися, щоб уникнути різкого зміцнення чи послаблення валюти. Експерт не передбачає перетину позначки у 40 гривень протягом цього періоду, якщо не виникнуть надзвичайні ситуації.

Раніше редакція сайту Pro Гроші дізналася в фінансиста, яких змін чекати на валютному ринку цього тижня. Також пропонуємо дізнатися, як перевірити справжність доларів та євро. Більше про курси іноземних валют читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.