Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Новий рекорд лютого: який курс долара встановив НБУ

В Україні продовжилася тенденція зі зростанням курсу американської валюти на офіційному рівні

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

НБУ встановив новий курс долара на 14 лютого

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Національний банк України продовжив дотримуватися нової тенденції зі зростанням курсу долара. Ця ситуація виникла після відносної стабільності, яка панувала на валютному ринку минулого тижня.

Про це свідчать дані на сайті Національного банку України (НБУ).

Який курс долара встановив НБУ на 14 лютого


На 14 лютого Національний банк встановив офіційний курс долара на рівні 38,12 гривні/долар. Цей показник є максимальним значенням за останній місяць, а саме з 11 січня, коли офіційна ціна американської валюти була – 38,19 гривні/долар.

Варто зазначити, що регулятор підвищив вартість іноземної валюти на 23 копійки. Тобто НБУ дотримується своєї стратегії, адже на 13 лютого курс долара зріс на 27 копійок.

Що відбулося з курсом євро


Курс євро також відзначився зростанням, досягнувши позначки 41,12 гривні/євро. Регулятор підвищив вартість іноземної валюти на 31 копійку.

Які зміни спостерігалися на міжбанку на готівковому ринку


На міжбанківському ринку сьогодні спостерігається зростання курсу долара на 24 копійки, до 38,14-38,16 гривні/долар (купівля-продаж) порівняно з закриттям минулого дня. Готівковий ринок також показав підйом, де курс збільшився на 20 копійок, до 38,30 гривень/долар.

Що відбуватиметься на валютному ринку


Курс американського долара піддається регулярним коливанням. Редакція сайту Pro Гроші звернулася до доктора економічних наук Олексія Плотнікова, щоб дізнатися, яких змін очікувати на валютному ринку з 12 по 18 лютого.

Експерт вважає, що наразі немає серйозних передумов для раптових змін у курсі долара. Він відзначив позитивні рішення від Європейського Союзу та Сполучених Штатів Америки щодо фінансової допомоги Україні, що має вплив на стабільність курсу.

Позитивні звістки щодо міжнародної фінансової підтримки сприяють стабілізації ситуації та зменшують ризики для курсу долара. Експерт відзначає, що можливі проблеми з фінансуванням будуть вирішуватися, а загрози від відсутності грошей чи зайвого друку валюти поступово втрачають актуальність.

Раніше ми повідомляли, як перевірити справжність доларових купюр. Також пропонуємо дізнатися, яку валюту зможуть обмінювати українці. Більше про курси іноземних валют читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.