Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

В Україні стрімко дешевшає долар: який курс пропонують в банках та обмінниках

Курс американського долара перед вихідними продемонстрував неочікувані коливання у бік зниження

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні подешевшав долар

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Перед вихідними український валютний ринок демонструє різкі зміни курсу долара. Після тривалого періоду зростання вартості іноземної валюти, розпочалося значне зниження. Тому 16 лютого населення може здійснити покупу долара за більш вигідним курсом.

Сайт Pro Гроші ґрунтуючись на даних Національного банку України (НБУ) пропонуємо дізнатися, який курс долара встановили 16 лютого.

Що відбулося з офіційним курсом долара


Національний банк України після довготривалого та рекордного зростання офіційного курсу долара змінив напрямок корегування вартості. Якщо ще декілька днів тому іноземна валюта дорожчала від 20 копійок, тепер же вона подешевшала на 23 копійки. Тому 16 лютого курс долара становить 37,94 гривні/долар.

Який курс долара встановили в банках


Українські банки скоригували вартість іноземної валюти відповідно до змін офіційного курсу долара. Сьогодні відбулося значне зниження ціни на американську валюту. Населенню пропонують здійснювати валютні операції за наступними курсовими показниками:

  • купівля – 37,78 гривні/долар (-0,13);
  • продаж – 38,25 гривні/долар (-0,15).

Що відбулося з курсом долара в обмінниках


Українці перед вихідними можуть здійснити вигідний обмін валют. Оскільки 16 лютого обмінні пункти продовжили тенденцію зі зниження курсу долара, яка триває вже другий день поспіль. При цьому в установах відбувається значне здешевлення валюти. Перед вихідними там встановили наступні курси:

  • купівля – 37,98 гривні/долар (-0,13);
  • продаж – 38,16 гривні/долар (-0,12).

Українці можуть обміняти російські та білоруські рублі


З 7 лютого в Україні дозволено обмінювати російські та білоруські рублі на гривню. Однак, людина може лише один раз провести цю операцію до 31 грудня 2024 року. Далі Нацбанк не гарантує повторних можливостей обміну та закликає громадян позбутися рублів до вказаної дати.

Раніше ми повідомляли, як вигідно купити долари в Ощадбанку. Також пропонуємо дізнатися, яким має бути "реальний" курс долара в Україні за "індексом Біг Мака". Більше про курс долара та євро в українці читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.