Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар піддався новим тенденціям: що відбулося з курсом в обмінниках та банках

Офіційний курс Нацбанку, курс в банках та обмінниках відрізняються, створюючи різноманітні можливості для валютних операцій

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс долара 30 листопада

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс долара в Україні постійно демонструє певні зміни, хоча традиційно це відбувається в межах кількох копійок. Це невід’ємна частина економічного життя країни, адже вартість іноземної валюти залежить від ряду факторів, зокрема через зміни офіційного курсу долара, який встановлює Національний банк України (НБУ).

Редакція сайту Pro Гроші ґрунтуючись на даних від Національного банку України, пропонує дізнатися, який курс долара 30 листопада.

Який офіційний курс долара

Станом на 30 листопада, Національний банк України продовжив тенденцію зі зростанням офіційного курсу долара до гривні. У четвер вартість іноземної валюти незначно зросла на 1 копійку, досягнувши рівня 36,37 гривні до долара. Це стало частиною загальної динаміки, яка почалася на початку тижня.

Який курс долара встановили банки

Протилежно до офіційного курсу, багато українських банків зафіксували зниження вартості долара. Згідно з порталом "Мінфін", це особливо відчутно у купівлі іноземної валюти, тоді як курс продажу тримається на стабільному рівні.

Тож, 30 листопада українці можуть звернутися до банків та купити долари за 37,70 гривень за долар. Тоді як продати свої накопичення в іноземній валюті за 37,20 гривень за долар, це на 3 копійки менше ніж вчора.

Що відбулося з курсом долара в обмінниках

Ситуація в обмінних пунктах відрізняється від банків. Тут спостерігається зниження курсу долара, яке триває з 26 листопада. Певні зміни спостерігаються як для курсу продажу, так і для купівлі валюти. У четвер українцям пропонують здійснити валютні операції за таким курсом:

  • купівля – 37,47 грн/дол. (-0,03);
  • продаж – 37,55 грн/дол. (-0,02).

Які зміни будуть відбуватися на валютному ринку в грудні

Редакція сайту Pro Гроші звернулася до доктора економічних наук, професора та заслуженого економіста України Олексія Плотнікова, аби дізнатися, що відбуватиметься з курсом долара в грудні.

Фінансист вказав на традиційну непередбачуваність грудня в економіці. Зазвичай в цей період іноземна валюта, зокрема долар, дешевшає через активний обмін для придбання подарунків. Проте після кризи, яка пов'язана з Covid-19 курс долара в грудні почав зростати.

Плотніков також розповів про ключовий фактор впливу вартості іноземної валюти: рішення Конгресу США про надання допомоги Україні на 60 мільярдів доларів. За його словами, у разі позитивного рішення очікується стабілізація ринку, а відмова може призвести до підвищення вартості долара, але не критично.

Також наша редакція дізналася в економіста про те, чи варто у грудні міняти іноземну валюту. Крім того, ми повідомляли, що ПриватБанк змінив правила обміну старих доларів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.