Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар "здає" свої позиції – який курс пропонують в банках та обмінниках

Пропонуємо дізнатися, де 18 січня українцям буде вигідніше здійснити валютні операції

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс долара на 18 січня

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні курс долара продовжує "здавати" свої позиції. Іноземна валюта у четвер, 18 січня, подешевшала не лише в банках та обмінниках, як це було раніше, а й на офіційному рівні. Національний банк України (НБУ) вже почав готуватися до вихідних, тому змінив напрямок корегування курсу.

Який курс долара пропонують українцям 18 січня, розповідає сайт Pro Гроші ґрунтуючись на даних Нацбанку.

Який курс долара встановив НБУ


Національний банк два дні поспіль підвищував курс долара після його тривалого зниження. Проте, вже сьогодні регулятор повернувся до минулої тенденції.

Тут, важливо зазначити, що Нацбанк завжди перед вихідними знижує курс долара. Тому, ймовірно, що іноземна валюта подешевшає на офіційному рівні, й завтра, 19 січня.

На 18 січня регулятор встановив курс долара на рівні 37,89 гривні за долар. Це на 3 копійки менше за вчорашню вартість.

Який курс долара пропонують в обмінниках


В обмінних пунктах іноземна валюта також продовжила дешевшати. Тенденція зі зниження курсу долара продовжується з 9 січня. І, якщо раніше зміни відбувалися в межах 5 копійок, то сьогодні спостерігаються коливання від 10 копійок.

У четвер українці мають можливість здійснити обмін валют за такими курсовими показниками:

  • купівля – 38,29 гривні за долар (-0,18);
  • продаж – 38,44 гривні за долар (-0,12).

Що відбулося з курсом долара в банках


18 січня українці зможуть спостерігати несподіване зниження курсу долара до позначки 37 гривень. Банківські установи також тривалий час змінюють вартість іноземної валюти у бік зниження.

Тому сьогодні населенню пропонують купувати іноземну валюту за 38,50 гривень за долар (-0,10). А ось продати свої доларові накопичення українці зможуть вже за 37,90 гривень за долар (-0,10).

Що впливає на коливання курсу долара


Коливання на валютному ринку України відбуваються майже кожного дня. Тому, редакція сайту Pro Гроші дізналася у доктора економічних наук, професора та заслуженого економіста України Олексія Плотнікова, чому так відбувається.

Економіст пояснив, що саме ці фактори впливають на зміни курсових показників:

  • попит та пропозиція;
  • активна діяльність Національного банку, який регулює динаміку ринку через інтервенції та продаж валюти з золото-валютних резервів.

Також він зазначив, що на курс впливають чинники, пов'язані з війною та зовнішньою фінансовою допомогою, такі як збільшення попиту на іноземну валюту при затримці грошової допомоги.

Раніше ми повідомляли, що відбувалося з курсом долара минулого тижня. Також пропонуємо дізнатися, який курс долара на 2024 рік спрогнозували українські підприємці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.