Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар "тримає владу" над гривнею – який курс пропонують українцям перед вихідними

Українцям варто уважно слідкувати за коливанням курсу американського долара, оскільки після тривалого зниження вартості почалося поступове зростання

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні продовжує дорожчати долар

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні курс долара продемонстрував чергові зміни. Перед вихідними на валютному ринку відбулися коливання у бік зростання. Це спостерігається вже третій день поспіль. Навіть Національний банк (НБУ) дотримався загальної тенденції.

Сайт Pro Гроші розповідає про курс долара на 26 січня ґрунтуючись на даних Національного банку України.

Який курс долара встановив НБУ на 26 січня


Зазвичай регулятор перед вихідними знижує офіційний курс долара. Проте, на цей раз Нацбанк відійшов від цього. Тому на 26 січня іноземна валюта подорожчала на 6 копійок і її вартість становить 37,58 гривні за долар.

Що відбувається з курсом в банках


Українські банки після довготривалого зниження курсу долара змінили тенденцію на протилежну. Тому вже кілька днів поспіль іноземна валюта демонструє постійне подорожчання. Фінансові установи сьогодні пропонують своїм клієнтам здійснювати обмін валют за такими курсовими показниками:

  • купівля – 37,60 гривень за долар (0,00);
  • продаж – 38,25 гривні за долар (+0,05).

Який курс долара пропонують на чорному ринку 26 січня


На чорному ринку у п'ятницю дотрималися загальної тенденції. Сьогодні приватні особи не змінювали курс продажу, тому він вже кілька днів тримається на одному рівні та становить 38,30 гривень за долар.

Проте, перед вихідними змінився курс купівлі долара у бік зростання. Американська валюта подорожчала на 1 копійку. Тому сьогодні українці мають можливість продати долари за курсом 38,23 гривні за 1 долар.

Що буде з курсом долара та євро в лютому


Вартість долара та євро часто викликає безліч питань, зокрема, яка з цих валют стабільніша для збереження заощаджень. Про прогнози курсів іноземних валют у лютому розповів економіст Олексій Плотніков у коментарі сайту Pro Гроші.

За його словами, прогноз курсів долара та євро на лютий важко зробити через невизначені фактори для України. Наразі не зрозуміло, яка буде фінансова допомога від Конгресу США та Єврокомісії, як буде реагувати ринок на зміни тощо. Також невизначено, як розвиватимуться події на лінії фронту.

Якщо обставини сприятливі для України, курси долара та євро залишаться стабільними або трошки пом'якшаться для гривні. В іншому випадку можливі коливання вартості іноземних валют на ринку.

Раніше ми повідомляли, що у НБУ пояснили важливе правило під час обміну валют. Також пропонуємо дізнатися, чи варто зараз українцям міняти іноземну валюту. Більше про курс долара в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.