Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар вийшов на новий рівень? Який курс встановили банки та обмінники

Тривалий час український валютний ринок демонстрував зміцнення гривні, проте наразі ситуація кардинально змінилася

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні почав зростати курс долара

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Український валютний ринок 25 січня почав демонструвати зміни у тенденції курсоутворення долара. Якщо раніше іноземна валюта стрімко "летіла" вниз, тепер же вона почала дорожчати.

Сайт Pro Гроші ґрунтуючись на даних Національного банку України (НБУ) пропонує дізнатися, який курс долара встановили на 25 січня.

Що відбулося з офіційним курсом долара


Нацбанк декілька днів тримав офіційну вартість іноземної валюти на одному рівні. Проте, 25 січня регулятор змінив напрямок корегування курсу долара у бік зростання.

Американський долар подорожчав на 7 копійок. Тому сьогодні офіційний курс становить 37,52 гривні за долар.

Які зміни відбулися в банках


Корегування курсу долара Нацбанком вплинуло на ситуацію в фінансових установах. У четвер банки змінили довготривалу тенденцію зі зниженням вартості долара у бік зростання.

Проте, важливо зазначити, що курсові показники купівлі залишитися без змін. Водночас сьогодні українцям доведеться заплатити більше за покупку іноземної валюти.

25 січня банки пропонують своїм клієнтам здійснювати обмін валют за таким курсом:

  • купівля – 37,60 гривень за долар (0,00);
  • продаж – 38,20 гривень за долар (+0,05).

Який курс долара пропонують в обмінниках


В обмінних пунктах сьогодні дотрималися загальної тенденції. Вже другий день поспіль долар дорожчає. У четвер українці можуть купити 1 долар за 38,30 гривень (+0,07). А ось продати іноземну валюту вийде за 38,18 гривні/долар (+0,07).

Яких змін чекати на валютному ринку до кінця зими


В Україні на валютному ринку спостерігаються несподівані коливання. Редакція Pro Гроші звернулася до економіста Олексія Плотнікова аби дізнатися про подальші зміни на валютному ринку до кінця зими.

За словами фахівця, курс долара може коливатися в межах 38-39 гривень у січні та лютому. Однак важливо врахувати, що Національний банк втручатиметься, щоб уникнути різкого зміцнення або послаблення національної валюти. Олексій Плотніков не передбачає сильних коливань курсу долара до 40 гривень протягом цього періоду, якщо не виникнуть надзвичайні ситуації на валютному ринку.

Раніше редакція сайту Pro Гроші дізналася в економіста, що буде відбуватися з курсом долара та євро в лютому. Також пропонуємо дізнатися, які зміни на валютному ринку прогнозував фінансист на цей тиждень. Більше про курс долара в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.