Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар започаткував нову тенденцію – який курс пропонують українцям 24 січня

Українцям варто слідкувати за подіями на валютному ринку, аби зробити правильне рішення щодо обміну долара

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні курс долара майже не змінився

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Український валютний ринок розпочав нову тенденцію з курсом долара. Якщо раніше іноземна валюта демонструвала коливання у бік зростання чи зниження, то зараз там "пауза". Особливо це стосується чорного ринку та обмінних пунктів. Ба більше, така ситуація спостерігається й з боку Національного банка (НБУ).

Про це свідчать дані регулятора.

Який курс долара встановив НБУ


Національний банк України тривалий час знизував курс долара. Проте, 24 січня регулятор вирішив стримати офіційну вартість іноземної валюти. Тому цей показник другий день поспіль тримається на рівні 37,45 гривні за долар.

Що відбувається на чорному ринку


На чорному ринку в середу спостерігається певна "пауза". Якщо вчора, 23 січня, там ще відбувалися коливання в межах 1 копійки, сьогодні ж долар не зазнав змін. Приватні особи пропонують населенню здійснювати обмін валют за такими курсовими показниками:

  • купівля – 38,10 гривень за долар (0,00);
  • продаж – 38,20 гривень за долар (0,00).

Який курс долара пропонують в обмінниках


В обмінних пунктах 24 січня не дотрималися загальної тенденції. Сьогодні там відбулися коливання курсу купівлі в межах 2 копійок у бік зростання. Це приємна новина для тих, хто у середу планував продати велику суму доларів. Оскільки навіть такі зміни можуть вплинути на кінцеву суму.

Тож, 24 січня українці можуть звернутися в обмінні пункти, де їм запропонують такий курс:

  • купівля – 38,09 гривень за долар (+0,02);
  • продаж – 38,20 гривень за долар (0,00).

Чи варто зараз терміново міняти іноземну валюту


Редакція сайту Pro Гроші поспілкувалася з доктором економічних наук, професором та заслуженим економістом України Олексієм Плотнікови, та дізналася, чи варто зараз міняти іноземну валюту. І, за його словами, на сьогодні валютний ринок демонструє повільне зниження курсу долара. Проте, ці зміни не є суттєвими для обсягів іноземної валюти, які мають пересічні люди.

Тому, громадяни не зможуть заробити великі суми здійснюючи обмін валют. Водночас якщо валютні операції буде проводити комерційний банк, що продаватиме чи купуватиме мільйони доларів, то зможе щось "виграти" або "програти".

Раніше ми дізналися у фінансиста, яких змін чекати на валютному ринку на цьому тижні. Також пропонуємо дізнатися, що відбувалося з курсом долара минулого тижня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.