Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар встановив новий рекорд – який курс пропонують в Україні 22 лютого

Валютний ринок вже котрий день поспіль демонструє стрімке подорожчання американського долара

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні курс долара продовжує стрімко зростати

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні останні декілька днів курс долара демонструє стрімке зростання. Іноземна валюта дорожчає на офіційному рівні, відповідно банки та чорний ринок підлаштовується під нові показники.

Сайт Pro Гроші ґрунтуючись на даних Національного банку України (НБУ) пропонує дізнатися, який курс долара 22 лютого.

Курс долара на 22 лютого


У четвер, 22 лютого, офіційний курс долара продовжив зростати та оновлювати історичне максимальне значення. Регулятор з 19 лютого постійно підвищує вартість іноземної валюти, тим самим встановлюючі рекордні показники.

На сьогодні офіційний курс американської валюти зріс на 15 копійок. Фінансові установи 22 лютого встановлюватимуть нові ціни на долар відштовхуючись від показника – 36,62 гривні/долар.

Який курс долара пропонують на чорному ринку


Приватні особи дотрималися загальної тенденції, тому на чорному ринку 22 лютого подорожчав долар. Зміни відбулися в межах 2 та 3 копійок. Українці мають змогу здійснити валютну операцію за наступними курсовими показниками:

  • купівля – 38,75 гривні/долар (+0,03);
  • продаж – 38,84 гривні/долар (+0,02).

Що відбулося з курсом долара в банках


В українських банках незабаром курсові показники можуть досягнути 39 гривень за 1 долар. Це пов'язано з тим, що фінансові установи реагують на коливання офіційної вартості іноземної валюти. Тому починаючи з 19 лютого американський долар швидко зростає в ціні.

Тож, сьогодні українці можуть звернутися в банки, щоб придбати або ж продати долари за таким курсом:

  • купівля – 38,40 гривні/долар (+0,10);
  • продаж – 38,90 гривні/долар (+0,10).

Який вплив має міжнародна допомога на валютний ринок


Український бюджет постійно поповнюється міжнародною фінансовою допомогою у зв'язку з повномасштабною війною. Це неабияк впливає на курс долара. Ба більше, начальник казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий наголосив, що затримка фінансування може мати наслідки.

Наразі валютний ринок стабільний, але загрози для курсу існують. Лєсовий вказує на важливість отримання першого траншу від ЄС у березні на суму 4,5 мільярда євро, що стабілізує економіку країни. Інші фактори, такі як блокування кордонів, стратегія лібералізації, розвиток економіки, зменшення тиску від імпортерів і емоційний фактор, також можуть вплинути на валютний ринок.

Раніше ми повідомляли, як можна перевірити справжність іноземних банкнот. Також пропонуємо дізнатися, який прогноз щодо ситуації на валютному ринку робив фінансист Олексій Плотніков. Більше про курси іноземних валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.