Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Оновив історичний максимум: який курс долара встановив НБУ на 21 лютого

Українці мають бути готовими, що 21 лютого їм запропонують нові курсові показники у фінансових установах

Фото: НБУ, УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

21 лютого курс долара встановить новий рекорд

Фото: НБУ, УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Валютний ринок доволі нестійкий, особливо коли йдеться про курс долара та євро. Національний банк України (НБУ) постійно регулює офіційну вартість іноземної валюти, аби уникнути знецінення та різкого укріплення гривні. Тому на 21 лютого вже були вставлені нові курсові показники, один з них оновив історичний максимум.

Про це свідчать дані Національного банку України (НБУ).

Який курс долара встановив НБУ на 21 лютого


Регулятор корегують курс долара у бік зростання. Свою стратегію Нацбанк розпочав ще у п'ятницю, 16 лютого, коли встановив офіційну вартість іноземної валюти на понеділок, 19 лютого.

На середу, 21 лютого, НБУ також підвищив курс американського долара до 38,47 гривні/долар. Офіційна ціна іноземної валюти зросла на 19 копійок.

Графік коливань курсу долара до гривні
Графік коливань курсу долара до гривні
Фото: НБУ

Важливо зазначити, що раніше в Україні курсові показники не перевищували це значення. І, 20 та 21 лютого іноземна валюта побила усі рекорди.

Зверніть увагу, що такі коливання офіційної вартості іноземної валюти можуть неабияк вплинути на курсові показники в обмінних пунктах та банках. Тому будьте готові, що 21 лютого в цих установах вам пропонуватимуть вже нові ціни за долар.

Що відбулося з курсом євро


Національний банк України скорегував і курс євро до гривні на 21 лютого. Завтра офіційна вартість іноземної валюти становитиме 41,54 гривні/євро. Курс зріс на 30 копійок. Така тенденція продовжується з 16 лютого.

Зверніть увагу, що коливання курсу євро до гривні є більш серйозними, ніж це відбувається з доларом. Це пов'язано з тим, що Україна має більшу прив'язаність до американської валюти.

Графік, як змінюється курс євро до гривні
Графік, як змінюється курс євро до гривні
Фото: НБУ

Що відбуватиметься з курсом долара на цьому тижні


На початку минулого тижня в Україні спостерігалося зростання курсу долара, але в останній день робочого тижня, у п'ятницю, 16 лютого, відбулося різке його зниження. Доктор економічних наук, професор Олексій Плотніков у коментарі сайту Pro Гроші розповів, що наразі немає підстав для очікування значних коливань курсу долара.

Він пояснює, що невизначеність на ринку спричинена неостаточним вирішенням питання фінансової допомоги від США. Тому долар лишається у стані очікування, реагуючи на події в США.

Плотніков заявив, що не передбачає раптових змін на валютному ринку цього тижня, вказуючи на те, що сильних коливань не відбудеться, поки не буде вирішено питання фінансової допомоги.

Раніше ми повідомляли, яку валюту зможуть обмінювати українці. Також пропонуємо дізнатися, як міжнародна допомога впливає на валютний ринок. Більше про курси іноземних валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.