Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар "здав назад"? Який курс встановили в Україні 11 грудня

У понеділок, 11 грудня, українці зможуть обміняти іноземну валюту за новими цінами

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс долара на 11 грудня

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Новий тиждень на валютному ринку розпочався зі зниження вартості долара. Хоча, на понеділок, 11 грудня, Національний банк України (НБУ) навпаки підвищив курс іноземної валюти.

Про це свідчать дані Національного банку України.

Який курс долара встановив НБУ


Регулятор тривалий час підвищував курс долара, лише у п'ятницю 8 грудня відбулося зниження вартості. Та, ця тенденція не продовжилася сьогодні. На понеділок, 11 грудня, офіційний курс американського долара він НБУ зріс. Зміни відбулися на рівні 7 копійок, так, вартість іноземної валюти становить 36,74 гривні за долар.

Що відбулося з курсом долара на готівковому ринку


В обмінних пунктах сьогодні змінилися курсові показники лише у продажі іноземної валюти. Коливання вартості долара відбулися у бік зниження. Американська валюта подешевшала на 1 копійку. Українцям пропонують купувати її за 37,55 гривні за долар.

А ось середній курс купівлі в обмінниках не змінився. Клієнтам пропонують продавати свої доларові накопичення за 37,45 гривні за долар.

На чорному ринку приватні особи пропонують вигідніший курс долара. 11 грудня там здійснюють обмін валют за такими показниками:

  • купівля – 37,55 гривні за долар (0,00);
  • продаж – 37,56 гривні за долар (-0,01).

Які зміни на валютному ринку очікувати в грудні


Минулого тижня в Україні долар то дорожчав, то дешевшав. Такі коливання привернули увагу багатьох людей. Редакція сайту Pro Гроші вирішила дізнатися в доктора економічних наук, професора Олексія Плотнікова, що буде відбуватися з вартістю іноземної валюти на цьому тижні.

І, фінансист вказав, що ситуація на валютному ринку буде визначатися рішенням американських законодавців щодо фінансової допомоги Україні. Результат може бути відомий 14 грудня.

"Якщо рішення буде ухвалено, ймовірно, що поточні тенденції залишаться сталими, і нічого кардинального не відбудеться. Але якщо воно буде відкладено до середини січня, то це може призвести до зміцнення долара, і, відповідно, знецінення гривні", – розповів Олексій Плотніков.

Як зазначає економіст, вартість долара може змінитися в діапазоні від кількох копійок до кількох десятків копійок. Все залежить від рішення Конгресу США щодо допомоги Україні, оскільки це впливатиме на фінансову ситуацію, політичний стан та державний бюджет.

Раніше ми повідомляли, що відбувалося на валютному ринку минулого тижня. Також ми дізналися в фінансиста, чи варто міняти іноземну валюту в грудні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.