Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар змінив свій напрямок – який курс пропонують на чорному ринку та в обмінниках

27 лютого на українському валютному ринку вже з ранку спостерігалися зміни курсових тенденцій

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В обмінниках почав дорожчати долар

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Український валютний ринок після стрімкого зростання курсу долара на минулому тижні, почав демонструвати зниження. Такі зміни відбулися 27 лютого на офіційному рівні, а ось на валютному аукціоні спостерігається повернення до попередніх тенденцій.

Про це свідчать дані на сайті Національного банку України (НБУ).

Який курс долара встановив НБУ на 27 лютого


В Україні з 23 лютого спостерігається зниження офіційної вартості долара. Регулятор обрав цю стратегію керування курсом іноземної валюти після того, як минулого тижня відбулося оновлення історично максимальних показників.

У вівторок, 27 лютого, НБУ знизив курс долара на 2 копійки. Тому сьогодні він становить 38,33 гривні/долар.

Яких змін зазнав курс долара в обмінниках


Обмінні пункти по всій Україні почали знижувати курс долара з 23 лютого, і дотримувалися цього до 25 лютого. Проте, з 26 лютого відбулося повернення до минулих тенденцій – зростання вартості американської валюти.

27 лютого в обмінниках скоригували ціни на долар від 6 копійок. Тому, українці мають можливість здійснити валютні операції за наступними показниками:

  • купівля – 38,60 гривень/долар (+0,08);
  • продаж – 38,71 гривні/долар (+0,06).

Курс долара на чорному ринку


Приватні особи 27 лютого вирішили залишити курсові показники в спокою, тому українці зможуть обміняти долари за вчорашніми розцінками. Так, середній курс купівлі становить 38,65 гривні/долар, а продажу – 38,70 гривень/долар.

Що відбуватиметься на валютному ринку цього тижня

Журналістам сайту Pro Гроші доктор економічних наук, професор і заслужений економіст України Олексій Плотніков повідомив про зміни на валютному ринку цього тижня. Він зауважив, що підвищення показників обмінників і чорного ринку пов'язано з діями Національного банку, спрогнозувавши продовження коливання курсових показників.

Щодо долара, ймовірно, буде невелике здешевлення, але нічого рішучого не передбачається. Деякі експерти вважають, що зміни у визначенні офіційного курсу гривні до долара можуть бути пов'язані зі зміною розрахункової формули Нацбанку. Однак вплив зовнішніх чинників, таких як фінансова допомога від США та обіцянка МВФ виділити кошти, вважається незначним, а внутрішні події та діяльність НБУ визнаються основними факторами на ринку.

Раніше ми повідомляли, як міжнародна допомога впливає на валютний ринок. Також пропонуємо дізнатися, коли курс долара оновив історичний максимум. Більше про курси іноземних валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.