Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар знову летить у прірву? Який курс пропонують на чорному ринку та в обмінниках

В Україні американський долар після кількох днів "паузи" змінив свої курсові показники

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Курс долара на 8 лютого

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Український валютний ринок 8 лютого продемонстрував нові коливання курсу долара. Іноземна валюта сьогодні подешевшала не лише на офіційному рівні, але й в обмінниках та на чорному ринку. Тому населення має змогу придбати долари за більш приємною ціною.

Сайт Pro Гроші розповідає, який курс долара 8 лютому. Для цього редакція використала дані Національного банку України (НБУ).

Який курс долара встановив НБУ

Регулятор після одноденного подорожчання американського долара знову знизив його курс. На цей раз зміни відбулися на рівні 3 копійок. Тому офіційна вартість іноземної валюти на 8 лютого становить 37,59 гривні/долар.

Який курс долара пропонують українцям в обмінниках

Обмінні пункти декілька днів тримали курс долара на одному рівні. Проте, у четвер іноземна валюта зазнала змін і подешевшала. При цьому змінилися лише показники курсу продажу, тобто українці зможуть придбати долар за більш вигідною ціною. Однак це якщо обмінювати великі суми, адже коливання відбулося в межах 2 копійок.

Сьогодні середній курс продажу долара в обмінниках становить 38,03 гривень/долар. Водночас курс купівлі продовжує триматися на рівні 37,95 гривні/долар.

Що відбулося з курсом долара на чорному ринку

На чорному ринку також тривалий час не відбувалося ніяких змін. Іноземна валюта трималася в межах одних показників, проте у четвер ця ситуація змінилася.

8 лютого приватні особи вирішили змінили курс долара в напрямку зниження. Тому українці мають можливість обміняти іноземну валюту за такою ціною:

  • купівля – 37,96 гривні/долар (-0,02);
  • продаж – 38,06 гривні/долар (-0,01).

Яку ще валюту зможуть обміняти українці

З 7 лютого в Україні дозволено обмінювати російські та білоруські рублі на гривні за постановою №17 Національного банку. Обмін відбуватиметься лише у безготівковій формі, і кожен клієнт може це зробити лише один раз.

Нацбанк не гарантує подальших можливостей обміну та закликає громадян позбутися рублів до 31 грудня 2024 року. Обмін можливий за двома умовами: якщо банки-нерезиденти, за винятком тих, що перебувають під санкціями, вирішили провести обмін або на вимогу клієнта фінустанови, але не більше одного разу для кожної валюти.

Раніше ми писали, що у НБУ пояснили важливе правило під час обміну валют. Також пропонуємо дізнатися, який прогноз щодо ситуації на валютному ринку робив фінансист. Більше про курс долара та євро в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.