Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар зробив українцям сюрприз? Де 22 грудня пропонують вигідний курс

Національний банк України продовжив тенденцію зі зростанням вартості іноземної валюти

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні встановили новий курс долара

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Наприкінці робочого тижня валютний ринок України продемонстрував незвичайну динаміку. Американський долар продовжив дорожчати на офіційному рівні, однак на готівковому ринку він подешевшав.

Редакція сайту Pro Гроші ґрунтуючись на даних Національного банку України розповідає, який курс долара 22 грудня.

Який курс долара встановив НБУ

На офіційному рівні курс долара продовжив зростати. Однак, на цей раз зміни відбулися лише на 4 копійки, тоді як раніше регулятор корегував вартість інвалюти від 15 копійок. Отже, Національний банк України встановив на 22 грудня курс долара на рівні 37,59 гривні за долар.

Які зміни відбулися на готівковому ринку

Перед вихідними зміни на готівковому ринку дещо здивували. Оскільки в обмінних пунктах сьогодні скорегували вартість іноземної валюти у бік зниження після тривалого зростання. Тож, 22 грудня фінансові установи пропонують своїм клієнтам здійснити валютну операцію за наступними курсовими показниками:

  • купівля – 38,04 гривень за долар (-0,01);
  • продаж – 38,15 гривні за долар (-0,04).

На чорному ринку спостерігається зовсім інша тенденція. Приватні особи сьогодні продовжують пропонувати курс продажу долара за вчорашніми показниками – 38,20 гривень за долар. А ось курс купівлі змінили у бік зростання – 38,11 гривні за долар, що 1 копійку дорожче, ніж минулого дня.

Що впливатиме на валютний ринок України у 2024 році


Курс долара хвилює багатьох через щоденне зростання його вартості. Це призводить до змін у цінах на продукти, і тепер люди активно стежать за валютним ринком. Редакція сайту Pro Гроші звернулася до економіста Олексія Плотнікова, який вказав, що Україна сильно залежить від західної допомоги, що визначить долю валютного ринку.

При збереженні підтримки на попередньому рівні курс гривні залишиться в межах, визначених у держбюджеті, але при його припиненні чи скороченні можуть виникнути проблеми, такі як друкування грошей, інфляція та девальвація національної валюти.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що НБУ планує пом'якшити валютні обмеження. Також ми повідомляли, що у НБУ пояснили, які ризики загрожують американській валюті.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.