Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Гривня знову ослабла: НБУ встановив новий курс долара на 10 січня

Важливо, що будь-які зміни на ринку залежать від чималої кількості факторів, які мають вплив на валюту

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні оновився курс долара

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні Національний банк знову підвищив курс долара. Згідно з даними, це черговий максимум. Сталося це за підсумками торгів на міжбанку.

Про це повідомляють дані на сайті регулятора.

Який наразі курс

Офіційний курс на середу, 10 січня, встановлено на такому рівні: 38,2253 грн за 1 долар. Тобто іноземна валюта зросла на 0,0333 грн.

Фото: Pro Гроші

Курс євро теж оновився. Він становить 41,8185 гривні за 1 євро. Тобто, його показники зросли на 0,0212 грн.

Фото: Pro Гроші

Від чого залежить курс долара

Іноземний курс валют зазвичай залежить від різних факторів, включаючи

  1. Економічний стан країни. Споживчі витрати, стан експорту та імпорту, рівень інфляції, безробіття, ріст ВВП, політика центрального банку тощо можуть впливати на курс валюти.

  2. Процентні ставки. Високі процентні ставки в країні можуть зробити її валюту більш привабливою для іноземних інвесторів, що може підвищити попит на цю валюту та підвищити її вартість.

  3. Політичні події. Нестабільність уряду, вибори, зміни в правлінні та інші події у політичній сфері можуть створювати невизначеність і впливати на вартість валюти.

  4. Міжнародні відносини та торгівля. Торгові відносини між країнами, тарифи та мита, а також баланс торговельного обміну також впливають на вартість валюти.

  5. Спекуляції на валютному ринку. Очікування та прогнози щодо подальшого руху валюти також можуть впливати на її курс, особливо в умовах фінансових спекуляцій.

Ці фактори часто взаємодіють та визначають курс валют на міжнародному ринку.

Чи підготував курс долара сюрпризи цього тижня

Ми вже повідомляли про те, що на кінці грудня та на початку січня українці спостерігали нерадісну ситуацію на готівковому ринку. Саме тоді долар перетнув позначку у 39 гривень. І вже майже щодня Національний банк лише підвищує офіційний курс гривні до долара.

Заслужений економіст України Олексій Плотніков у коментарі сайту Pro Гроші запевнив, що цього тижня на ринку слід і далі чекати певних коливань. Це певна адаптація до оновлених позицій Національного банку.

Фінансист відкреслив, що карколомних змін не буде, і регулятор може утримувати курс на рівні кількох копійок. Одночасно, на готівковому ринку очікується діапазон значень між 38,90 та 39,60 гривень за долар.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше інформації шукайте в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми повідомляли, яка тенденція відбулася на валютному ринку України. Також пропонуємо дізнатися, чи буде НБУ застосовувати фінансові обмеження для ухилянтів. Більше про курс долара в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.