Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Клієнти Ощадбанку можуть втратити гроші через неуважність – що варто пам’ятати

Оформлюючи підписку, необхідно розуміти, що фінансова установа не відправлятиме запити на підтвердження транзакції

Фото: Ощадбанк/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Гроші з картки Ощадбанку можуть зникнути через підписку

Фото: Ощадбанк/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Пенсіонерка стикнулася з проблемою неправомірного зняття коштів з рахунку Ощадбанку. Вона втратила 550 грн, причому сума надійшла до Великобританії. Виявилося, що гроші були оплатою за користування сайтом знайомств.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка, зареєстрована під ніком gal1997, розповіла історію своєї родички. 75-літня пенсіонерка постраждала від шахрайства, принаймні, так вважає власниця банківської картки. Одного дня з рахунку списали 550 грн в доларовому еквіваленті, а отримувачем був сайт знайомств за кордоном.

"Зателефонували оператору, він сказав скасувати передплату. Але підписки не було! На момент блокування карти ця сума висіла червоним кольором, статус – в очікуванні. У банку сказали йти в поліцію. Навіть не прийняли заяву і не наголосили на факті шахрайства", – розповіла авторка скарги.

Вона зазначила, що тепер пенсіонерка не довіряє Ощадбанку та одразу переводить фінансові надходження в готівку. Адже установа не визнала шахрайські дії, навіть у дрібних розмірах. Тож якщо в майбутньому ситуація повториться, але вже з більшою сумою, єдиним рішенням, запропонованим Ощадбанком, буде звернення в поліцію.

У коментарях до скарги інші користувачі порталу зазначили, що підписка дійсно може бути активною, якщо раніше хтось із доступом до картки оформив послугу на сайті. Проблема в тому, що фінустанова не надсилає в мобільний додаток запит на підтвердження списання, якщо мова про підписку. Тож необхідно швидко знайти причину та позбутися її, аби наступного місяця знову не втратити кошти.

Чому гроші можуть списати без дозволу клієнта

Причин втрати коштів без відома власника рахунку існує чимало, але найпоширенішими є такі:

  • автоматична оплата різноманітних послуг;
  • списання боргів на вимогу державного виконавця;
  • шахрайські дії.

У першому випадку необхідно уважно слідкувати за витратами на сервіси, якими користуєтесь. Адже дуже легко забути про існування підписки на сайт і навіть не здогадуватися про регулярні списання, особливо якщо на карті є постійний рух коштів.

Що стосується боргів, то банк має право погасити прострочку за кредитом, житлово-комунальними послугами, штрафами тощо. Плюс сума може збільшитися за рахунок пені, зборів і виконавчих витрат.

Ну а шахраї ніколи завчасно не повідомляють свою жертву про потенційну крадіжку коштів. Якщо не слідкувати за приховуванням персональної інформації чи потрапити в одну з численних пасток аферистів, можна швидко втратити не лише власні заощадження, але й отримати заборгованість перед банком, яку доведеться погашати самостійно.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українці стикаються з проблемами у відділеннях Ощадбанку. Також ми повідомляли, що Ощадбанк вводить нові тарифи та розповідали, за що доведеться більше платити.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.