Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Українці стикаються з проблемами у відділеннях Ощадбанку – що відбувається

Деяким клієнтам доводиться проходити справжній челендж, щоб домогтися закриття карткового рахунку

Фото: Ощадбанк/Facebook, скриншот. Колаж: Pro Гроші

Клієнт Ощадбанку більше тижня не міг закрити картковий рахунок

Фото: Ощадбанк/Facebook, скриншот. Колаж: Pro Гроші

Українець мав намір швидко закрити рахунок в Ощадбанку, адже більше року не користувався карткою. Але це зайняло багато часу, оскільки на шляху постійно траплялися перешкоди.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком timonator, розповів, що разів десять особисто відвідував фінансову установу, намагаючись домогтися закриття рахунку. Він не тримає кошти на картці, проте кожного місяця Ощадбанк списує абонплату за послугу SMS-інформування. Чоловік стверджує, що це призводить до мінусового балансу, на який нараховують відсотки. Тож йому доводиться покривати заборгованість, щоб сума не накопичувалася.

Аби повністю припинити користування картковим рахунком, клієнт звернувся у полтавське відділення. Втім кожного разу виникали проблеми і затримки, наприклад:

  • банк закривався на обідню перерву;
  • установа не працювала через повітряну тривогу;
  • спеціаліст із закриття рахунків перебував у відпустці;
  • працівники вимагали спершу погасити борг і прийти наступного дня через тривалість оновлення даних у програмі;
  • програма не функціонувала.

"Довелося їхати в інше відділення, щоб спробувати закрити картку. Там мені відключили смс-інформування та обнулили залишок, але закрити картку тоді не вдалося, бо дані в програмі оновляться наступного дня", – констатував клієнт Ощадбанку.

Він додав, що врешті зміг потрапити до спеціаліста, але той не закрив рахунок, а просто заблокував. У коментарях до скарги інші користувачі порталу почали сперечатися стосовно списання "в мінус": за словами деяких осіб фінустанова не може списувати кошти за послуги, якщо на картці нульовий баланс.

Нові тарифи для клієнтів Ощадбанку

Раніше ми розповідали, що державний банк вирішив скоригувати витрати, пов’язані з картковими рахунками. Наприклад, невдовзі збільшиться ставка за несанкціонований овердрафт, тож українці, які часто перевищують встановлені ліміти, відчують посилений фінансовий тягар. Також передбачається підвищення тарифів на перекази за номером телефону для зарплатних карток.

Пресслужба Ощадбанку попередила користувачів про нововведення щодо вартості послуг, пов'язаних з:

  • обслуговуванням рахунків, які планують закрити;
  • випуском іменних карток;
  • розрахунково-касовим обслуговуванням для деяких карток.

Наразі немає деталей щодо нових тарифів, але вони набудуть чинності вже 1 квітня поточного року. Згодом Ощадбанк дасть розширену інформацію клієнтам. Наразі відомо, що фінансова установа припинить випускати такі картки як MC Debit World і Visa Rewards, а також картки в доларах і євро у ТП "Мій рахунок" та "Зарплатний".

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Ощадбанк блокує картки ухилянтам і розповідав, чи дійсно українці можуть залишитися без грошей. Також ми повідомляли, як вигідно купити американську валюту в Ощадбанку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.