Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Курсова нестабільність прогресує: скільки коштує долар в Україні

Ситуація на валютному ринку є досить нестабільною, тому важливо уважно слідкувати за новинами, аби здійснити вигідний обмін доларів

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс долара на 18 грудня

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Новий тиждень на валютному ринку розпочався з неочікуваних показників. Вартість американського долара після вихідних значно знизилася. Водночас на офіційному рівні курс долара знову перетнув психологічний рубіж.

Сайт Pro Гроші пропонує дізнатися, який курс долара пропонують українцям 18 грудня. Для цього редакція використовувала дані сайту Національного банку України (НБУ).

Який курс долара встановив НБУ

На початку тижня, 18 грудня, Національний банк встановив офіційний курс долара на рівні 37,02 гривні за 1 долар, що на 3 копійки дорожче порівняно з минулим банківським днем. Регулятор вдруге за всю історію встановив офіційну вартість іноземної валюти вище за 37 гривень. При цьому, першого разу НБУ встановлював саме таку ціну за іноземну валюту.

Що відбулося на готівковому ринку

На чорному ринку та в обмінних пунктах у понеділок встановили новий курс долара. Однак, там відбулися коливання у різні сторони.

Обмінні пункти продовжують пропонувати купівлю іноземної валюти за курсом, встановленим у п'ятницю, 15 грудня – 37,60 гривень за долар. Проте, щодо продажу американського долара, відбулися зміни у бік зростання вартості, з можливістю продати долар на 1 копійку дорожче ніж вчора, за 37,52 гривні.

На чорному ринку спостерігається зовсім інша тенденція. Там встановили такі курсові показники

  • купівля – 37,63 гривні за долар (-0,02);
  • продаж – 37,65 гривні за долар (-0,09).

Який курс долара пропонують в банках

В українських банках у понеділок відбулося значне зниження вартості американського долара. Сьогодні українці можуть завітати у фінансові установи та здійснити валютні операції за такими курсовими показниками:

  • купівля – 37,10 гривень за долар (-0,18);
  • продаж – 37,60 гривень за долар (-0,10).

Яких змін варто чекати на валютному ринку цього тижня

Минулий тиждень вразив несподіваними коливаннями курсу долара. Тому, редакція сайту Pro Гроші звернулися до економіста Олексія Плотнікова, аби дізнатися про перспективи курсу долара з 18 по 24 грудня.

За його словами, ключовим фактором будуть зовнішні фінансові надходження, і він сподівається на позитивне рішення від США щодо бюджету допомоги на 63 млрд доларів для України.

Однак експерт не передбачає різких змін у вартості долара наступного тижня. Хоча офіційний курс перетнув позначку 37 гривень, очікується лише невелике зростання в межах кількох копійок. Економіст вважає, що надто значущих турбулентностей не передбачається, оскільки немає надзвичайних подій.

Раніше ми повідомляли, що НБУ готує пом'якшення валютних обмежень. Також ми писали, як в регуляторі відреагували на валютні зміни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.