Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

ПриватБанк потопає у скаргах: чим не задоволені українці

Українка поділилася своїм неприємним досвідом використання банкомата популярної фінансової установи

Фото: УНІАН, Юрій Іщенко/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Клієнти інших банківських установ поскаржилися на ПриватБанк

Фото: УНІАН, Юрій Іщенко/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Українці час від часу стикаються з певними проблемами, коли користуються банківськими послугами. Так, в однієї жінки при користуванні банкоматом ПриватБанком трапилася неприємна ситуація.

Про це вона поділилася на порталі "Мінфін" у розділі "Відгуки".

"Банкомат спочатку довго рахував готівку, а потім видав помилку "Помилка під час здійснення операції. Ваші кошти залишись в банкоматі та не будуть видані. Очікуйте автоматичного повернення на рахунок"", – поділилася українка, додавши, що після цього банкомат перестав працювати, перезавантажився та припинив видавати готівку.

Жінка намагалася розв'язати цю проблему шляхом звернення до технічної підтримки, проте отримала відповідь, що її карта не належить до ПриватБанку, тому вони не можуть нічим допомогти. Представники фінансової установи заявили, що це не входить у їхні компетенції та порекомендували звернутися до банку, в якому вона обслуговується.

Разом з представником свого банку вона склала оскарження на зняття готівки, яку не видав банкомат. Зараз вони очікують відповіді від ПриватБанку та сподіваються на швидке вирішення цього непорозуміння.

"Ось так банкомат ПриватБанку мене пограбував посеред дня і ніхто з фінансової установи не бажає співпрацювати, щоб повернути кошти у найкоротший термін", – додала жінка.

Водночас у відповідь на скаргу жінки представники фінансової установили перепросили та зазначили, що у разі не повернення коштів, потрібно звернутися до банку, де була відкрита картка, та оскаржити операцію згідно з правилами міжнародних платіжних систем.

Варто зазначити, що українці часто стикаються з такою проблемою. На це неодноразово скаржилися клієнти інших фінансових установ.

Яку послугу запустив ПриватБанк


ПриватБанк представив нову послугу – "Конверти", яка дозволяє українцям накопичувати кошти для важливих потреб без відкривання нової картки. Створити "Конверт" можна через мобільний додаток "Приват24", виконавши кілька простих кроків:

  1. Зайти в "Приват24" та в розділі "Конверт" вибрати або вказати назву "Конверту".
  2. Додати опис та вказати валюту "Конверту" (гривня, долар, євро).
  3. Додати суму та дату закінчення збору (опціонально).
  4. Підписати договір від банку.
  5. Додати візуалізацію "Конверту".

"Конверти" можуть бути корисні як волонтерам для збору коштів на різноманітні потреби, так і звичайним клієнтам, які хочуть накопичувати гроші на різні цілі, такі як подорожі або купівля авто.

Раніше ми повідомляли, що українці можуть безоплатно отримати картку ПриватБанку Новою поштою. Також ми писали, що варто знати про фінмоніторинг у ПриватБанку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.