Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Ощадбанк затримує переказ грошей – чому так відбувається

Клієнти державного банку в деяких випадках не зможуть отримати миттєвий переказ грошей на картку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українець поскаржився на Ощадбанк

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть стикнутися з певними проблемами при отриманні переказу грошей. Так, один з клієнтів державного банку "Ощадбанк" поскаржився на те, що він не може отримати кошти на свою картку.

Скарга з'явилася під публікацією Ощадбанку на їхній офіційній сторінці у Facebook.

"Скільки часу повинне тривати блокування переказу з карти на карту у 2 500 гривень? Таке враження, що його перевірку виконують вручну", – написав клієнт.

У відповідь на скаргу представник банку пояснив, що зазвичай, перекази між платіжними картками проводяться миттєво. Однак, якщо мова йде про міжбанківські перекази чи операції за реквізитами рахунку, необхідний час на їх виконання. В повідомлені зазначено, що цей час визначається неюридичними параметрами та може коливатися від декількох годин до кількох днів.

Ощадбанк оновив умови користування картками

Ощадбанк продовжив термін дії банківських карток через ускладнення, спричинені воєнним станом та масовим виїздом громадян за кордон. Замість того, щоб прийти до відділення для перевипуску картки після її закінчення терміну дії, клієнти можуть продовжувати користуватися нею. Це рішення стосується усіх клієнтів, включаючи внутрішньо переміщених осіб та отримувачів соціальних виплат.

Новий термін дії карток встановлено до 31 березня 2024 року. Клієнти, які вже отримали нову картку, можуть звертатися до відділення для отримання її у зручний для них час. Навіть якщо дата на картці минула, вона залишається дійсною для:

  • онлайн-оплати;
  • розрахунків в магазинах;
  • зняття готівки в банкоматах;
  • поповнення рахунку в терміналах самообслуговування.

Чому Ощадбанк щомісяця списує по 100 гривень

Клієнт Ощадбанку дізнався, що з його рахунку щомісяця списують по 100 гривень. І він повідомив в соціальних мережах про "схеми крадіжки", але банк відповів на звинувачення, пояснивши, що ці списання є комісію за обслуговування неактивних рахунків.

За словами представника банку, ця комісія стягується лише у випадку відсутності транзакцій на рахунку протягом останніх 12 місяців, включаючи зарахування та списання грошей. Важливою деталлю є те, що комісія стягується тільки у разі наявності коштів на рахунку, і можна уникнути її, періодично користуючись карткою.

Раніше ми повідомляли, що деякі картки Ощадбанку будуть заблоковані з 1 січня. Також ми пропонуємо дізнатися, якою новою послугою Ощадбанку можуть скористатися українці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.