Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

ПриватБанк продасть кредити українців: з аукціону підуть понад 80 тисяч безнадійних позик

Розповідаємо, як державний банк України планує позбутись безнадійних кредитів та хто може взяти участь в аукціоні від фінустанови

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Аукціон від ПриватБанку

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Найбільший банк України ПриватБанк планує продати на платформі електронних торгів Мін’юсту OpenMarket ДП "СЕТАМ" право вимоги за портфелем карткових кредитів на загальну суму 501,4 млн грн, яка стане стартовою ціною лота на аукціоні.

Про це повідомила пресслужба фінансової установи.

В повідомленні зазначається, що портфель включає понад 80 тисяч споживчих кредитів виданих фізичним особам без забезпечення. Вони були списані за рахунок сформованих резервів, тому що банк визнав їх безнадійними. В пресслужбі також повідомили, що до портфеля не були включені кредити, боржниками по яких є мобілізовані та військовослужбовці.

"Умови продажу є чесними та прозорими – права вимоги за таким портфелем включають лише тіло кредиту та нараховані відсотки. Продаж боргу буде здійснюється шляхом проведення електронних торгів, які складаються з автоматичного покрокового зниження початкової (стартової) ціни лота, етапів подання закритих цінових пропозицій та цінової пропозиції", — йдеться у повідомленні ПриватБанку.

При цьому мінімальна ціна продажу лота складає 2,1% від початкової (стартової) ціни лота, а взяти участь в аукціоні зможуть фінустанови, які:

  • відповідають вимогам банку;
  • мають діючу ліцензію на надання коштів у позику та/або послуги з факторингу.

Яку нову послугу пропонує ПриватБанк своїм клієнтам

Новий фінансовий інструмент від фінансової установи має назву "Конверти". За його допомогою клієнти зможуть накопичувати кошти не виділяючи для цього окрему картку.

"Конверти – дуже зручний фінансовий інструмент, який допоможе волонтерам швидко гуртом збирати донати, всім клієнтам відкладати власні кошти на важливі цілі та керувати фінансами. Відкрити свій конверт можна прямо у Приват24", — повідомив член правління з питань роздрібного бізнесу Дмитро Мусієнко.

Нова послуга дозволить українцям витрачати кошти напряму, не переводячи їх на картку, ділитися фінансами з іншими Конвертами та переводити суми на будь-які свої чи чужі платіжні інструменти. Окрім того, власники смартфонів можуть додавати Конверти в гаманець Google Pay чи Apple Pay.

Раніше ми писали, чому ПриватБанк блокує рахунки деяких українців, а також як громадяни можуть оформити миттєво цифрову картку у додатку компанії "Приват24".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.