Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

ПриватБанк видаватиме кредити на житло під 0%: для кого змінили умови

Після Кривого Рогу та Одеси банк розповсюдив пільгову програму компенсацій відсоткової ставки на цілу область

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк надаватиме безвідсоткові кредити на житло

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Загальна частка ПриватБанку в кількості виданих кредитів українцям за програмою "єОселя" складає більше 30%. Це свідчить про довіру наших громадян і хорошу репутацію банку. Аби забезпечити клієнтів максимальними зручностями, фінансова установа підписала вже третій договір про компенсацію відсотків.

Про це розповіла пресслужба ПриватБанку в Telegram.

Деякі мешканці Львова та Львівської області зможуть взяти кредит на купівлю житла під 0%, оскільки традиційну ставку 3% компенсуватимуть коштом обласного бюджету. Це стало можливим завдяки двосторонній угоді про співробітництво між ПриватБанком і Департаментом економічної політики Львівської обласної державної адміністрації.

"Відповідно до умов Програми компенсації відсоткової ставки за іпотечними кредитами окремих категорій громадян у Львівській області, для військових, правоохоронців та членів їх сімей відсоткова ставка 3% буде повністю компенсована за рахунок обласного бюджету", – йдеться у повідомленні.

Також певні категорії осіб зможуть взяти кредит за зниженою ставкою. Вони платитимуть 4% річних замість традиційних 7% відповідно до програми "єОселя". Мова про:

  • ветеранів війни та членів їх сімей;
  • учасників бойових дій;
  • осіб з інвалідністю внаслідок війни;
  • сім'ї загиблих ветеранів війни;
  • родини загиблих захисників і захисниць.

Нагадаємо, протягом останнього місяця фінустанова підписала схожі договори з Криворізькою міською радою (компенсація 3% для військових, поліції, медиків, вчителів і науковців) та Одеською військовою адміністрацією (0% річних для військовослужбовців).

ПриватБанк продасть споживчі кредити

Раніше ми розповідали, що фінустанова планує скористатися платформою електронних торгів OpenMarket ДП "СЕТАМ" і виставити на аукціон більше 80 000 кредитів, виданих фізичним особам без забезпечення. ПриватБанк визнав їх безнадійними, тому списав за рахунок сформованих резервів.

Але інші установи можуть викупити право вимоги карткових позик на загальну суму 501,4 млн гривень (це стартова ціна лоту). До участі в торгах допускаються організації, які відповідають вимогам ПриватБанку та мають актуальну ліцензію на видачу коштів у кредит чи надання послуг факторингу.

"Умови продажу є чесними та прозорими – права вимоги за таким портфелем включають лише тіло кредиту та нараховані відсотки. Продаж боргу буде здійснюється шляхом проведення електронних торгів", – зазначили представники банку.

До речі, у портфель не включали кредити, боржниками по яких є мобілізовані українці та службовці Збройних сил.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк запроваджує нововведення для бізнесу та розповідав, що зміниться для клієнтів з 1 березня. Також ми повідомляли, що українців чекають приємні зміни і розповідали, що відбуватиметься із зарплатою у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.