Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

ПриватБанк запустив нову послугу для бізнесу: що можна перевірити в телефоні

Клієнти фінансової установи можуть не звертатися в Українське бюро кредитних історій, а скористатися функціоналом сервісу

Фото: УНІАН, НБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

ФОПи можуть перевірити свою кредитну історію в "Приват24 для бізнесу"

Фото: УНІАН, НБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк розширив можливості сервісу "Досьє ділової репутації", яке доступне фізичним особам-підприємцям у "Приват24 для бізнесу". Українці отримали змогу дізнатися власну кредитну історію безпосередньо в мобільному додатку чи вебверсії.

Про це розповіла пресслужба фінустанови в Telegram.

Завдяки співпраці ПриватБанку з Українським бюро кредитних історій вдалося запровадити нову послугу. Клієнтам достатньо відкрити меню "Партнери" на сайті чи "Послуги" у смартфоні, обравши з переліку "Досьє ділової репутації". Там у вільному доступі буде інформація, без якої не може обійтися жодне підприємство.

"Перевірка необхідна, щоб забезпечити можливості фінансування та підготовки до кредитування, вчасного виявлення помилок і неточностей, розуміння фінансових можливостей та обмежень, які безпосередньо залежать від стану кредитної історії підприємства", – йдеться у повідомленні пресслужби.

Загалом сервісом потрібно користуватися, аби оцінити ризики співпраці з контрагентами. Моніторинг дозволяє отримати такі дані:

  • про внесення змін у Єдиний державний реєстр щодо назви, бенефеціарних власників, видів діяльності, статусу реєстрації тощо;
  • про актуальні санкції та судові справи;
  • про заборону на участь у державних тендерах;
  • про майнові права та обтяження;
  • про фінансову звітність та ліцензії на здійснення діяльності.

Перевіряючи компанії, варто звертати особливу увагу на юридичний статус і рівень фінансової стабільності, оскільки це дасть реальне бачення платіжної дисципліни, від чого нерідко залежить успішність співпраці. Плюс варто оцінити, як підприємство справлялося з ризиками банкрутства, якщо такі виникали.

Нова корисна послуга для ФОПів

Раніше ми розповідали, що ПриватБанк запровадив "Календар звітів" для бізнес-клієнтів. Це послуга, що дозволяє контролювати вчасне подання декларацій в контролюючий орган. Адже часто через зайнятість підприємці забувають важливі дати і пропускають граничні терміни. Як результат – податкова накладає штраф.

Аби уникнути зайвих проблем, можна відкрити "Приват24 для бізнесу", зайти в меню "Облік та звіти", клацнути на кнопку "Електронна звітність" та налаштувати календар за допомогою спеціального помічника. Зауважимо, послуга доступна лише на сайті, мобільний додаток не облаштований.

Функціонал дозволить:

  • відправляти запити в контролюючий орган, аби завантажити дані для календаря;
  • видаляти непотрібні звіти, для яких нагадування зайве;
  • додавати документи, для яких терміни з’являться автоматично.

Це не всі можливості сервісу "Електронна звітність". Користувачі спроможні одразу сплачувати податкові зобов’язання на основі прийнятих декларацій (доступно для фізичних осіб-підприємців на 3 групі єдиного податку), а також вести "Книгу обліку надходжень та витрат".

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк може заблокувати картку за кількість транзакцій та розповідав, що варто знати клієнтам. Також ми повідомляли, що одна послуга ПриватБанку подешевшала вдвічі після зниження тарифів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.