Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Про картку краще не забувати? Чому Ощадбанк щомісяця списує по 100 гривень

Представники фінансової установи пояснили, чому з клієнтів стягуються 100 гривень

Фото: Ощадбанк/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ощадбанк знімає комісію за обслуговування неактивних рахунків

Фото: Ощадбанк/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Нещодавно клієнт Ощадбанку виявив, що з його рахунку щомісяця списують по 100 гривень. Скарга про "схему крадіжки" швидко з'явилася в соціальних мережах, але банк вирішив відповісти на звинувачення та пояснити, чому такі списання здійснюються.

Скарга від українця з'явилася на сторінці в Facebook Ощадбанку.

"Ощад – це злодії. Впровадити схему крадіжки у пенсіонерів по 100 грн щомісяця. Це дійсно – "репутація"", – висловив своє обурення клієнт у коментарі до публікації банку.

Відповідаючи на скаргу, представник Ощадбанку пояснив, що ці щомісячні списання не є актом крадіжки, а є комісію за обслуговування неактивних рахунків. За словами працівника, ця комісія стягується тільки тоді, коли протягом останніх 12 місяців на рахунку не було жодних транзакцій, які включають зарахування та списання грошей.

Важливим уточнюванням є те, що обслуговування неактивного рахунку оплачується лише у випадку, якщо на ньому є кошти. Комісія не знімається у борг, і уникнути її списань можна, періодично користуючись карткою.

Деякі картки Ощадбанку будуть заблоковані з 1 січня

Через воєнний стан Ощадбанк продовжив термін дії карток до 31 грудня 2023 року для всіх клієнтів, включаючи внутрішньо переміщених осіб. Тому не потрібно було проходити ідентифікацію, це відбулося автоматично.

Однак, з початку 2024 року, клієнти, у яких закінчиться термін дії картки, повинні звернутися до банку для отримання нового фінансового інструмента. Оскільки деякі громадяни можуть залишитися без карток, це може вплинути на отримання пенсій, соціальних виплат та заробітних плат. Тому варто завітати у відділення Ощадбанку та перевипустити картку.

З якими ще проблемами стикаються клієнти Ощадбанку

Ощадбанк пропонує 4 тарифи для рахунку фізичної особи-підприємця з використанням онлайн-банкінгу CorpLight та файловим ключем. Однак користувачка, під ніком MaryVS, опублікувала скаргу на порталі Мінфін, вказавши на незручності переказу коштів та інші проблеми обслуговування.

Користувачка висловила невдоволення наявністю файлового ключа та необхідністю завантаження додаткової програми CorpLight. Також було зазначено помилки призначення платежу та потребу у сплаті податків для відправлення коштів. Інші користувачі в коментарях до скарги зазначили, що зберігання файлового ключа у незахищеному місці може стати безвідповідальним, оскільки існують ризики його втрати чи викрадення.

Раніше ми повідомляли, що українці можуть скористатися новою послугою державного банку. Також ми писали, чому деякі рахунки пенсіонерів в Ощадбанку блокують.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.