Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Деякі рахунки пенсіонерів блокують: в Ощадбанку назвали причину

Розповідаємо, як відбувається нарахування виплат пенсіонерам у яких закінчився термін дії карт від Ощадбанку

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Ощадбанк виплачує пенсії на протерміновані карти

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українські пенсіонери часто отримують виплати на банківські картки. В Ощадбанку запевнили, що зарахування коштів продовжується навіть на ті картки, в яких завершився термін дії.

Про це повідомили в одній із філій АТ "Ощадбанк".

Начальниця філії Донецького обласного управління Ощадбанку Ганна Прасол запевнила, що де б не перебували пенсіонери, їм продовжать нараховувати виплати, навіть якщо термін дії їх карток було призупинено з квітня 2022 року. Банківський рахунок можуть заблокувати лише у випадку смерті пенсіонера, але при цьому накопичені кошти передаються родичам загиблого.

"Банк — як агент, уповноважений зараховувати кошти на картки пенсіонерів. Нарахування цих пенсій здійснює Пенсійний фонд України, а ми вже здійснюємо, згідно зі списками, зарахування саме на картки", — повідомила Ганна Прасол.

Не виключенням є і клієнти Ощадбанку, які перебувають на окупованих територіях України ще з 2014 року.

"Якщо ми отримуємо інформацію про смерть клієнта, а ми її отримуємо офіційно від Пенсійного фонду, ми, згідно зі своїми внутрішніми документами, блокуємо його рахунок для того, щоб очікувати вже звернення", — сказала начальниця філії Ощадбанку.

Що відбувається з накопиченими коштами на рахунках

Уже два роки поспіль Ощадбанк продовжує термін дії банківських карток, термін дії яких, закінчився у квітні 2022 року. Це означає, що клієнтам не потрібно звертатись до відділення за заміною карток.

Ощадбанк продовжить нарахування виплат на такі карти, але якщо до нього надійде офіційна інформація про смерть пенсіонера, рахунок можуть заблокувати. Кошти, які залишились на таких рахунках, будуть повернені до Пенсійного фонду. Якщо гроші накопичувались понад рік, вони чекатимуть на спадкоємців.

Який новий сервіс запустив Ощадбанк

Нова послуга має назву "Особистий кабінет нотаріуса". За його допомогою спеціалісти можуть здійснити:

  • запити стосовно рахунків;
  • запит щодо залишків коштів померлих клієнтів.

Це значно спростить отримання спадщини та виписки по цінних паперах. А Ощадбанк зможе набагато швидше опрацьовувати та реагувати на подібні звернення, а відповідь на них надавати в електронному вигляді з накладеним цифровим підписом. Також з'явиться можливість стежити за виконанням запитів та їх статусом.

Раніше ми писали, чому деякі картки Ощадбанку будуть заблоковані з 1 січня, а також по новий кредитний продукт від фінустанови.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.