Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Стати клієнтом Ощадбанку буде проблемно: як може завадити номер телефону

Номер мобільного телефону може належати іншій людині, що спричинить проблеми з банківськими питаннями

Фото: Ощадбанк/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ощадбанк відмовить у реєстрації клієнта, якщо є проблеми з номером телефона

Фото: Ощадбанк/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Стаючи клієнтом банку, людина реєструє фінансовий номер телефону, який використовується для верифікації особи та безлічі процесів. Але може статися, що номер виявиться чужим, навіть якщо SIM-карта нова. Тоді доведеться вирішувати проблему радикально.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком BepTokc, розповів про свій випадок. Якось він намагався стали клієнтом Ощадбанку, але під час реєстрації дізнався, що номер мобільного належить іншій людині на ім’я Руслан. Розмова з оператором Київстару (цій компанії належала SIM-карта) не дала результату, бо там запевнили – інших власників немає.

В Ощадбанку пояснили, що робити в такому випадку: треба знайти володаря номера, привести його у відділення фінустанови та зняти з реєстрації за його клієнтським записом.

"Тобто я ніколи не мав жодного підтвердження на цей номер (при реєстрації потрібно отримати смс і сказати код), і тим не менше хтось зміг його використати. Чому я мушу шукати людини, яку навіть не знаю, або змінювати номер, щоб стати клієнтом банку?", – констатував автор відгуку.

Він вирішив звернутися до поліції, щоб звинуватити Ощадбанк у недотриманні європейських стандартів – використанні персональних даних користувача без його відома.

У коментарях до відгуку інші українці зазначили, що подібна історія не є винятковою. Адже часто мобільний номер перевипускається оператором і продається як новий, якщо його не використовували протягом тривалого часу і не поповнювали на мінімальну суму. Звісно, Київстар чи інша компанія не скаже клієнту про перевипуск, а назве його єдиним актуальним власником.

Ощадбанк продовжив термін дії карток

Після початку повномасштабної війни виникла проблема з відвідуванням банківських відділень. Чимало людей виїхали за кордон або опинилися в окупації, а хтось став маломобільним і не може пересуватися. Картки Ощадбанку мають термін дії, після завершення якого необхідно здійснити перевипуск, щоб не опинитися без грошей.

Враховуючи всі труднощі, фінансова установа вкотре автоматично продовжила дію банківських карток до 31 березня 2024 року. До цього граничним днем було 31 грудня 2023 року. Пластиком, на якому надрукована дата, що вже минула, можна користуватися як зазвичай:

  • оплачувати товари і послуги онлайн;
  • розраховуватися в магазинах;
  • отримувати готівки в банкоматах;
  • поповнювати в терміналах самообслуговування.

Це стосується і соціальних карток, на які внутрішньо переміщеним особам надходять виплати від держави. Втім зауважимо, що термін дії повинен завершитися після 24 лютого 2022 року, а не раніше. Інакше картки не працюватимуть, поки їх не перевипустять у відділенні Ощадбанку.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Ощадбанк продовжив важливе правило для своїх клієнтів і розповідав, що дозволили українцям. Також ми повідомляли, чому Ощадбанк затримує переказ грошей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.